Izvor: Happy BSC
04.05.2022 u 10:17
0

PATRIJARH PORFIRIJE POKLONIO SE SVETIM MOŠTIMA PA ZAGRMEO SA KOSOVA! Evo nas opet, došli smo KUĆI! Njegove reči ore se Pećkom patrijaršijom (FOTO)

U Pećkoj patrijaršiji danas će, posle svete arhijerejske liturgije, biti održana redovna sednica crkvene vlade i sednica Patrijaršijskog upravnog odbora.

Patrijarh srpski Porfirije sa članovima Svetog arhijerejsog sinoda, stigao je sinoć u Pećku Patrijaršiju, drevno sedište Srpske pravoslavne crkve, saopšteno je iz SPC.

PATRIJARH PORFIRIJE STIGAO NA KOSOVO I UŠAO U PEĆKU PATRIJARŠIJU! Kada je poglavar SPC ušao u CRKVU dogodilo se pravo ČUDO (VIDEO)

Patrijarh je po dolasku poručio:

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Evo nas opet, opet smo došli kući. Da Bog da da uvek budemo ovde i da sve što mislimo, govorimo i činimo ima svoj koren ovde“.

Patrijarh je kazao da budući da je „taj koren ovde veoma dubok, to znači da bez obzira na oluje, gromove, munje i vetrove, nećemo se slomiti“.

Ako nam, kazao je patrijarh Porfirije, koren nije ovde, ma gde bili i ma šta imali i ma kakvu moć privremeno izgledalo da nosimo u sebi, sve to je zamalena i kratkotrajno.

Neka Bog da da zaista ovde koren bude onima koji su kršteni…„, poručio je patrijarh i blagoslovio monahinje, za koje je rekao da okopavaju i zalivaju taj koren.

„Kao što Gospod kaže, neko zaliva i neko okopova, a svi imamo od toga plodove koji nas hrane i koji nas čuvaju i koji od samog početka, od Svetog Save, hrane nas i koji će nas, verujemo, uvesti u večno Carstvo Sina Božjeg koji je došao u svet, jedan od nas postao, postradao, raspet bio, umro na krstu, ali pokazao da poslednju reč nema tama prolaznosti i tama smrti nego svetlost i radost Carstva nebeskog…“, naveo je patrijarh srpski.

Sa patrijarhom su u Peću patrijaršiju došli članovi Sinoda episkopi sremski Vasilije, šumadijski Jovan, zvorničko-tuzlanski Fotije i kruševački David.

U Peću patrijaršiju su takođe sinoć došli i episkop raško-prizrenski Teodosije, iguman dečanski arhimandrit Sava, glavni sekretar Svetog Arhijerejskog Sinoda protosinćel Nektarije, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije protosinđel Danilo, kao i protođakoni Dragan Radić i Radomir Vrućinić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter