Izvor: BLIC
06.03.2024 u 22:21
0

PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Evo koje delove zemlje će prvo zahvatiti NEVREME

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje i najavio da u naredna dva časa u zapadnoj, istočnoj i južnoj Srbiji, kao i u severnoj Bačkoj i srednjem Banatu promenljivo oblačno, ponegde sa kišom ili pljuskom.

Na visokim planinama padaće sneg, stoji u najavi RHMZ od 20:30 časova

U toku noći najviše kiše biće na području od zapadne i jugozapadne Srbije, preko Šumadije, južnih delova Beograda i Velikog Pomoravlja do istočne Srbije. Prosečno se očekuje od 10 do 20 mm padavina, lokalno i više.

Podsetimo grad veličine graška pao je večeras u Somboru. Nakon nevremena sa pljuskovima koje je sinoć zahvatilo Beograd i pojedine delove Srbije, pogoršanje vremena praćeno gradom i snegom zabeleženo je na visokim planinama, kao i u delovima Vojvodine, gde je najviše pogođen južni Banat. U toku popodneva na području Srbije dalјe iniciranje oblačnih razvoja, koji će uslovlјavati povremenu pojavu kiše i plјuskova sa grmlјavinom. Na visokim planinama sneg – navedeno je ranije danas na sajtu RHMZ

PRAVO DO GROBLJA: Sutra su Zadušnice

Kako se navodi dalje, u toku noći najviše kiše biće na području od zapadne i jugozapadne Srbije, preko Šumadije, južnih delova Beograda i Velikog Pomoravlјa do istočne Srbije.

Prosečno se očekuje od 10 do 20 milimetara padavina, lokalno i više, upozorava RHMZ.

RHMZ je izdao i meteorološku najavu sve do nedelje, koja ukratko glasi: U četvrtak i petak biće hladnije s kišom, na planinama sa snegom, a za vikend ponovo toplije, ali uz košavu.

U četvrtak (07. 03.) u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlјu, kao i u Timočkoj Krajini biće pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom i lokalnim plјuskovima.

U ostalim krajevima, južnije od ovih oblasti, smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, a pojava kiše biće učestalija u drugom delu dana, kada će lokalni plјuskovi biti praćeni i grmlјavinom. Na planinama sneg.

Duvaće slab i umeren vetar iz različitih smerova, a na jugu Banata, u donjem Podunavlјu i Braničevu vetar će biti jak, jugoistočni, ujutro i pre podne i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 3 do 7 stepeni Celzijusovih, a najviša od 8 stepeni na severu i zapadu Srbije do 15 stepeni u južnim krajevima.

Vremensku prognoza do kraja nedelje možete pronaći u našem odvojenom tekstu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter