Izvor: rts.rs
20.08.2023 u 09:56
0

PRIJAVA ZA NOVČANU POMOĆ: 10.000 dinara za svako dete do 16 godina -Za osam sati više od 19.000 dece prijavljeno objavio ministar MALI

Prijavljivanje majki za jednokratnu pomoć države od 10.000 dinara za svako dete do 16 godina starosti počinje danas i traje do 20. septembra. Prijava se vrši elektronski na adresi idp.trezor.gov.rs.

Prijavljenima će novac biti isplaćen do 25. septembra, a najkasnije do 1. oktobra.

Prijava za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, na koju pravo ostvaruju deca do 16 godina, počela je noćas u ponoć, a jutros do 8h je 10.674 roditelja prijavilo 19.177 dece, objavio je ministar finansija Siniša Mali.

„Prijava se odvija elektronski, putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, i traje do 20. septembra. Nakon završetka prijave, počeće i isplata ove pomoći. Nastavljamo da ispunjavamo obećanja i da podržavamo naše građane“, napisao je Mali na instagramu.

Pravo na uplatu novčane pomoći od 10.000 dinara ima majka deteta, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta. Prilikom prijavljivanja dece, majka kao podnosilac prijave, unosi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac.

Samohrani očevi, osim pomenutih podataka, prilikom prijave će morati da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sami obavljaju roditeljsko pravo. Hraniteljima deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć, kao i primaoci novčane socijalne pomoći su izuzeti od prijavljivanja i njima će novčana pomoć biti uplaćena automatski, bez podnošenja prijave.

Očekuje se da će ovu pomoć države dobiti oko 1.000.190 dece. Kako je ranije najavljeno, za ovu svrhu će biti izdvojeno oko 12 milijardi dinara iz budžeta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter