Izvor:
05.11.2019 u 10:08
0

PODSTREK DONATORIMA: Povećava se neoporezivi deo za stipendije na 30.000 mesečno!

Neoporezivi deo za stipendije i kredite učenika i studenata uskoro će biti povećan na 30.000 mesečno, umesto dosadašnjih 11.741 dinara, saopštio je Savet za filantropiju predsednice Vlade Srbije.

Analiza troškova i koristi pokazala je da je povećanje neoporezivog dela stipendija opravdano i da će se donatori tako lakše opredeliti da pomognu većem broju talentovanih učenika i studenata i u većim iznosima.

Kako se navodi u saopštenju, Vlada Srbije je na inicijativu Saveta za filantropiju prihvatila odredbu Nacrta izmena Zakona o porezu na dohodak građana, kojom se predlaže povećanje neoporezivog iznosa za stipendije.

Ta odluka, dodaju, predstavlja značajan rezultat rada Saveta za filantropiju, osnovanog prošle godine odlukom predsednice Vlade Srbije, a na inicijativu Koalicije za dobročinstvo.

Koaliciju za dobročinstvo predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, kao i Trag Fondacija, Katalist Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

U okviru Saveta za filantropiju formirane su tri radne grupe i jedno radno telo kako bi se olakšalo i podstaklo doniranje robe, novca i vremena u Srbiji.

Savet za filantropiju nastavlja da radi na stvaranju podsticajnog okruženja za razvoj filantropske infrastrukture i kulture davanja za opšte dobro.

Izvor: Tanjug
Foto: vesti.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter