Izvor:
27.08.2019 u 13:37
0

POPOVIĆ: Brucošima obezbeđeno 430 mesta!

Studenti prve godine, koji su se na jednom od 10 fakulteta Prištinskog univerziteta izborili za studiranje na budžetu, imaće priliku da konkurišu za jedno od 430 mesta u domovima Studentskog centra Priština sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

– Kapacitet domova Studentskog centra je 1.749 mesta, od kojih 72 koriste učenici, a 1.677 mesta je rezervisano za studente. Brucošima je i ove, kao i prošle godine, pripalo oko 430 mesta. Konkurs će trajati od 2. do 16. septembra, a osnovni uslov da bi neko konkurisao za dom je to da mora biti na budžetu – rekao je direktor Studentskog centra Jovo Popović.

Popović je rekao da su zaposleni u Studentskom centru vredno radili i da je Dom broj 1 u severnom delu Kosovske Mitrovice, star više od 60 godina, dobio sasvim novi izgled.

– Renovinarali smo sobe koje su bile petokrevetne i šestokrevetne i napravili cetvorokrevetne sa kupatilom. Sada će studenti prve godine imati mnogo bolji standard nego prethodnih godina. Veoma brinemo i o bezbednosti naših studenata pa smo u tom cilju ugradili protivpožarne stepenice na svim objektima, tako da je njihova sigurnost u slučaju izbijanja neke nesreće znatno bolja – naveo je Popović.

Osim odličnih smeštajnih kapaciteta, rekao je Popović, Studentski centar svojim korisnicima nudi i veoma kvalitetnu ishranu, a dnevno se pripremi oko tri hiljade obroka. Tu su i veoma dobri uslovi za bavljenje sportom i rekreacijom.

– Kako bi njihovo školovanje bilo što kvalitetnije i kako bi odavde otišli kao kompletni ljudi, trudimo se da im omogućimo i kvalitetne kulturne sadržaje, poput organizovanja raznih književnih večeri, dramske i muzičke sekcije – zaključio je Popović.

Smeštajni kapaciteti Studentskog centra podeljeni su u četiri grada, od kojih u šest domova u severnom delu Kosovske Mitrovice ima 1.135 mesta, Zvečanu 46, Blacu 112 i u Leposaviću 384 mesta.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter