Izvor: Kosovo Online
16.10.2023 u 18:46
0

ŽIVOT KAO U GETU: Prekopani putevi u Leposaviću, sela odsečena, otežano kretanje vozilima

U opštini Leposavić prokopani su putevi preko Belog Brda koji vodi ka Kopaoniku u mestu Vlaška Ravan, a nešto ranije jutros postavljene su betonske prepreke visine skoro dva metra na putu u selo Jošanica koji vodi ka selima Berberište, Duboka i ka rudniku Crnac do koga radnici sada mogu da dođu samo peške, a dužina pešačenja puta je oko 4 kilometara. Taj put vodi i ka Novom Pazaru.

Još jedna otežavajuća okolnost je i selo kod Belog Brda, Zaplanina iz kog rudari odlaze u Trepču na posao pa će tako morati na posao zaobilaznim putevima do njega.

Proteklih dana bageri i kamioni sa dizalicom u pratnji Kosovske policije prekopavali su puteve i postavljali duple betonske prepreke na više mesta i tako su napravili obruč oko Leposavića. Prekopani putevi su u selu Ćirkoviće na mestu Vučja rupa, Stanuloviće, put prema Lukovskoj Banji koji prolazi pored sela Jelakce ali i danas u selima Belo Brdo i Jošanica.

Tako su mnoga sela odsečena od najbližih varošica i otežano im je kretanje vozilima kako bi dolazili do posla i vraćali se sa istog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter