Izvor:
25.08.2017 u 19:21
0

PRIPREME ZA ZIMU: Koje grejanje je najjeftinije?

Bliži se kraj leta, a sa njim i hladnije vreme što je mnoge nagnalo da počnu da razmišljaju o ogrevu za predstojeću zimu. Stovarišta u gradovima su dobro snabdevena, a kako kažu na njima, i ponuda je velika. Treba samo izabrati najpovoljnije kako biste imali toplu i bezbrižnu zimu.

Mnogi se razmišljaju na šta da se greju, pogotovo što su cene drveta poskupele, bar u Nišu gde nema dovoljno onih koji bi da rade kao drvoseče. Tako je trenutno kubik ogrevnog drveta u Nišu od 4.500 do 5.000 dinara.

U Beogradu je čak i skuplje. Metar drva staje 5.800 dinara, a sa sečom i cepanjem 6.200 dinara.

Pelet je veoma popularan kod građana zbog cene i lake upotrebe. Pakuje se u džakove od po 15 kilograma. Cena je od 23.000 do 27.000 za tonu. Ovde je t za zagrevanje jedne kuće od 100 kvadrata potrebno dve do tri tone za sezonu.

Cena uglja je u odnosu na prošlu godinu porasla za 50o dinara po toni, a negde je moguće kupiti ga i na rate.

Prema nekoj okvirnoj računici za kuću od 100 kvadrata potrebno je minimum pet tona za jednu grejnu sezonu, pa iako zastareli način grejanja često praćen neprijatnim mirisima, on je još uvek najjeftiniji.

izvor/telegraf.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter