Izvor: Tanjug
07.02.2023 u 09:40
0

PROIZVODNJA STRUJE VEĆA OD POTROŠNJE: EPS u februaru u plusu šest miliona evra!

Proizvodnja električne energije Elektroprivrede Srbije je stabilna i prethodnih dana premašivala je potrošnju, te je EPS u februaru u plusu za nešto više od šest miliona evra u prodaji električne energije na veletržištu, rečeno je u EPS-u.

Električna energija izvozi se posebno radnim danima kada su cene na berzi značajno više.

VAŽNO! DRAKONSKE KAZNE ZA VOZAČE KOJI PROĐU NA CRVENO! Kamere snimaju svaki prekršaj!

Poslednjih dana prosečna dnevna proizvodnja u kapacitetima EPS je oko 110 miliona kilovat-sati i od toga nešto više od trećine je proizvedeno u hidroelektranama, a ostatak u termoelektranama i termoelektranama-toplanama.

S obzirom da se tokom ove nedelje očekuju niske temperature biće pokrenuti i blokovi A3 i A5 u TE „Kolubara A“, koji su u hladnoj rezervi, ukupne snage 158 megavata i moguće dnevne proizvodnja oko 3,6 miliona kilovat-sati.

Ukupne zalihe uglja na deponijama termoelektrana su nešto iznad planiranih količina i iznose 1.472.000 tona.

I kapaciteti za proizvodnju uglja rade stabilno, a u Rudarskom basenu „Kolubara“ ovih dana proizvodnja je veća od plana, kažu u EPS-u.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter