Izvor:
08.07.2018 u 09:26
0

PROTESTI GRAĐANA ZBOG POVEĆANJA CENE GORIVA: Vlada Haitija poziva na smirivanje situacije!

Lideri Haitija pozvali su na smirivanje situcije, nakon novih protesta besnih građana zbog odluke vlade da poveća cenu goriva u toj zemlji, a zbog situacije u toj karipskoj državi američka avio kompanija otkazala je letove. Iako je premijer Haitija Džek Gi Lafontan objavio privremenu suspenziju odluke da se udvostruči cena benzina – dizela i kerozina, to nije zaustavilo besne građane koji su protestovali na ulicama.

Pojedini demonstranti palili su znakove na putevima, dok su drugi napadali hotele i prodavnice. U saopštenju Lafontan je izjavio da Vlada najoštrije osuđuje nasilje i vandalizam.

Zbog tih dešavanja američka avio-kompanija Džet Blu i Spirit otkazala je letove sa aerodroma u Port-o-prensu zbog, kako su naveli "bezbednosti putnika i posade". Istovremeno, američka ambasada na Haitiju savetovala je zaposlenima u ambasadi i državljanima SAD da nađu sklonište.

Protesti su počeli u petak, kada je Ministarstvo trgovine i ekonomije najavilo povećanje cene benzina za 38 odsto i 47 odsto za dizel. Ta odluka je deo dogovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, koji od države zahteva mere štednje.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter