Izvor:
04.03.2019 u 16:04
0

PROTESTI U KARAKASU: Gvaido bi mogao tajno da pređe granicu i pojavi se na protestu!

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido možda će se danas pojaviti na protestu u Karakasu odmah pošto se vrati u zemlju, izjavio je TAS S-u neimenovani izvor blizak Gvaidu.

On je juče naveo na Tviter nalogu da se vraća u Venecuelu iako su ga vlasti upozorile da će biti uhapšen ukoliko pređe granicu.

Neimenovani izvor je pak rekao TAS S-u da bi Gvaido mogao tajno da pređe granicu u teško pristupačnom području ili da upotrebi privatni avion za povratak kući.

Ukoliko se prvi put pojavi u javnosti na protestu u kome će učestvovati na desetine hiljada njegovih pristalica, bilo bi gotovo nemoguće da ga uhapse, navodi agencija.

Gvaido je naveo da će njegov povratak predstavljati "istorijski izazov".

Ako se režim usudi, naravno, da nas kidnapuje, to će im biti poslednja greška koju su napravili – poručio je Gvaido, ne navodeći lokaciju sa koje se obratio.

On je prethodno putem Tvitera pozvao narod Venecuele na današnje opšte demonstracije, koje se poklapaju sa njegovim povratkom u zemlju.

AP je preneo Gvaidov tvit o tome da bi građani trebalo da se okupe u 11 sati po lokalnom vremenu.

Gvaido je napisao i da bi građani Venecuele trebalo da prate njegova zvanična obaveštenja u kojima će objavljivati detalje o sastancima sa pristalicama.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter