Izvor:
15.07.2018 u 15:05
0

PUTIN I MAKRON: Moskva i Pariz da prevaziđu aktuelne poteškoće i obnove instrumente saradnje!

Predsednik Rusije Vladimir Putin primio je u Moskvi francuskog kolegu Emanuela Makrona i izrazio nadu da će Moskva i Pariz konačno moći da prevaziđu aktuelne poteškoće i obnove instrumente saradnje.

Pre početka zvaničnih razgovora, Putin je ćaskao s Makronom i njegovom suprugom Brižit, kojoj je poklonio veliki buket božura svetlo ružičaste boje i ruža krem boje.

"Postepeno, tradicionalni mehanizmi saradnje se obnavljaju i to nam daje osnov da verujemo da ćemo prevazići sve poteškoće s kojima se odnedavno suočavamo i da ćemo krenuti putem pozitivnog razvoja sveobuhvatnih odnosa", rekao je Putin na sastanku s Makronom. Iako je juče uputio zvaničnu čestitku, Putin je i oči u oči čestitao Makronu Dan Bastilje, kao i ulazak francuske reprezentacije u finale Svetskog prvenstva u fudbalu.

"Gledaćemo večeras utakmicu", rekao je Putin i izrazio uverenje da će utakmica biti interesantna i da će u njoj uživati milioni ljudi širom sveta.

Makron je rekao da je došao u Moskvu kako bi podržao francusku reprezentaciju u borbi za titulu svetskog prvaka.

"Voleo bih da odam priznanje vašem timu, koji je uspeo da ostvari briljantne rezultate stigavši tako daleko, uprkos svim predviđanjima", rekao je Makron i čestitao Putinu na "savršenoj organizaciji" takmičenja. "Sve je bilo savršeno!", ocenio je francuski predsednik.

Markon je dodao da se nada da će obe strane nastaviti da razmenjuju stavove, ne samo kada je reč o bilateralnoj agendi, već i o najvažnijim međunarodnim problemima, kao što je Sirija.

Francuski predsednik i njegova supruga gledaće večeras u Moskvi finale Svetskog prvenstva u fudbalu, na kojem će se za titulu svetskog prvaka boriti reprezentacije Francuske i Hrvatske.

Izvor: Kuri
Foto: YouTube Printscreen/RT на русском

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter