Izvor: 24sedam
19.03.2024 u 15:27
1

RAD DOMAĆICA KONAČNO PRIZNAT: Neplaćeni kućni rad biće regulisan zakonom

Rad na imanju, čišćenje, kuvanje, staranje o deci, starima i nemoćnima prepoznati su Pravilnikom kao neplaćeni kućni rad.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je da Pravilnik nije dovoljan kako bi osobe koje nisu osigurane po drugom osnovu ostvarile zdravstveno osiguranje. Ukazala je da zakoni nisu usklađeni u procesu donošenja i da je sada potrebno izvršiti intervencije.

Vođenje domaćinstva, rad na imanju, staranje o deci, starima i nemoćnima i drugi slični poslovi prepoznati su Pravilnikom kao neplaćeni kućni rad.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je da pravilnik nije dovoljan i nije doneo zdravstveno osiguranje osobama koje nisu osigurane po drugom osnovu. Napomenula je da više žena obavlja neplaćeni rad od muškaraca.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RAD DOMAĆICA KONAČNO PRIZNAT: Neplaćeni kućni rad biće regulisan zakonom”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter