Izvor:
16.04.2019 u 05:40
0

RAZMENA ISKUSTVA I ZNANJA: Potpisan memorandum o saradnji u oblasti omladine i sporta između Srbije i Mađarske!

Memorandum o saradnji u oblasti omladine i sporta između Srbije i Mađarske potpisali su u ponedeljak srpski ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i mađarski ministar za ljudske resurse Mikloš Kasler u Subotici, na zajedničkoj sednici vlada dve zemlje.

Prioritetni ciljevi predviđeni memorandumom su razmena iskustva i znanja u institucionalnoj saradnji, oblasti nauke i tehnologije primenjene u sportu, sportskoj medicini, borbi protiv negativnih pojava u sportu kao što su doping, nasilje i nedolično ponašanje gledalaca na sportskim priredbama, nameštanje utakmica, korupcija, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Kako se dodaje, memorandum predviđa i organizaciju sportskih događaja, obuku sportskih stručnjaka, programe podrške osobama sa invaliditetom, učešće žena u sportu, izgradnju sportske infrastrukture, sportski i omladinski turizam, omladinsku politiku i sportske i omladinske projekte i programe.

Udovičić je rekao da je srećan jer su potpisivanjem Memoranduma o saradnji dodatno učvršćeni prijateljski odnosi i produbljena saradnja Srbije i Mađarske i resornih ministarstava što je, dodao je, korisno za sistem sporta i omladinu u obe zemlje.

Podsticaćemo razmenu stručnjaka u oblasti omladine i sporta radi prenošenja znanja i primera dobre prakse, sarađivaćemo u obuci kadrova za tehničke, stručne i administrativne poslove u oblasti sporta i omogućavati da predstavnici Srbije i Mađarske učestvuju na kursevima, seminarima, sportskim događajima i omladinskim festivalima koji se organizuju u našim zemljama – rekao je Udovičić, piše u saopštenju.

Naveo je da će se nastojati da se u saradnju uključe omladinske organizacije i podrži unapređenje sporta na lokalnom nivou što je, istakao je, posebno važno za pravilan razvoj mladih.

U saopštenju se dodaje da je memorandumom predviđeno da Srbija i Mađarska podstiču i razmenu poseta kako bi se ojačala saradnja u oblasti sportskog i omladinskog turizma, kao i saradnja u okviru međunarodnih organizacija radi usklađivanja platforme zajedničkog delovanja, razmene informacija i sprovođenja objedinjenih projekata u oblastima omladine i sporta.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Vanja Udovičić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter