Izvor:
05.12.2017 u 19:26
0

Rusi sprečili Mladićev štrajk glađu!

Rusija će i dalje insistirati da se generalu Ratku Mladiću omogući dobro, stručno lečenje u Beogradu ili Moskvi. Lekari iz bolnice "Bakuljev" pregledali su Mladića i zaključili da mu u zatvoru daju lekove koji ne bi smeli da se istovremeno koriste.

Zbog svega toga, jedino pravo rešenje je da mu se omogući oporavak kako bi mogao da dočeka žalbeni postupak, izjavio je Pavel Dorohin, poslanik u Dumi i predsednik Ruskog komiteta za zaštitu generala Ratka Mladića.

Dorohin, koji je četiri puta bio u Hagu kod Mladića, kazao je na konferenciji za novinare u Moskvi da je, iako lošeg zdravlja, general nameravao da štrajkuje glađu.

– Uspeli smo da ga nagovorimo da ne gladuje, jer bi to bilo u interesu neobjektivnog suda. Gladovanje bi mu još pogoršalo slabo zdravlje, pa bi mogao umreti u zatvorskoj ćeliji – rekao je Dorohin.

Mladićev sin Darko ističe, za "Novosti", da su mnogi ugledni lekari kazali da u Hagu pogrešno leče njegovog oca.

– Ako je sud zadovoljio svoj plan nedavnom presudom, može se dogoditi da ne dozvole da se general Mladić pravilno leči. Nažalost, on sa tako lošim zdravljem može i da ne dočeka početak žalbenog postupka – kazao nam je Darko.

novosti.rs
foto:
TBU NEWS/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter