Izvor: Kurir
21.12.2023 u 08:39
0

SINDROM IZNENADNE SMRTI POGAĐA ZDRAVU DECU! Stručnjaci objasnili: Simptomi ne postoje, a ovo roditelji ne bi trebalo da rade!

Vest o smrti mališana starog 17 meseci u vrtiću na Novom Beogradu potresla je javnost. Naložena je obdukcija koja će pokazati uzrok smrti, a prema sumnjama pojedinih srpskih pedijatra postoji mogućnost da je u pitanju sindrom iznenadne smrti (SIDS)!

Pre dva dana došlo je do tragedije u vrtiću kada se oko 13.30 časova dečak probudio iz popodnevne dremke, počeo da povraća i iznenada preminuo. Kako Kurir nezvanično saznaje, Više javno tužilaštvo naložilo je obdukciju i toksikološku analizu, a na rezultate bi se moglo čekati i mesec dana.

Reagovao je i zaštitnik građana Zoran Pašalić koji je pokrenuo postupak kontrole rada predškolske ustanove u koju je dete bilo upisano, a kako je saopšteno biće izvršen i neposredan nadzor nad radom kontrolisane predškolske ustanove zbog utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

Drama u obdaništu

Kako Kurir saznaje, dečak je rođen krajem jula 2022. godine i bio mu je apsolutno čist zdravstveni karton. Nije imao hronična oboljenja, kao ni povrede, niti skore infekcije. Kolektiv vrtića koji je pohađao dečak je mali, prilagođen za svega šest jaslenih grupa.

– Ceo kolektiv je izuzetno potresen.. Hitna pomoć je dugo pokušavala reanimaciju, koju su najpre pokušale vaspitačice. Reanimacija je trajala kao večnost, ali nažalost mogli su da konstatuju samo smrt – ispričao je za Kurir očevidac tragičnog događaja.

Iz vrtića, kao i predškolske ustanove koju on pokriva, nismo uspeli da dobijemo komentar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter