Izvor: HAPPYBSC
22.04.2024 u 20:51
0

SLEDI NAM PAD CENA HRANE: Šta potrošači mogu da očekuju od nove akcije pojeftinjenja proizvoda

U uslovima prošlogodišnje visoke inflacije potrošačima su se nudili proizvodi sa oznakom „Bolja cena“ u okviru akcije koju je država dogovorila sa više trgovinskih lanaca, a u kojoj su se određeni artikli prodavali po nižoj ceni. Nedavno je najavljena nova akcija za potrošače koja će, prema rečima ministra unutrašnje i spoljne trgovine Tomislava Momirovića, podrazumevati još više proizvoda na listi i atraktivnije cene.

„Mi moramo u novim okolnostima da donesemo jednu novu adekvatnu meru. Pratimo šta se događa na tržištu, uočavamo neke dobre trendove i neke ne tako dobre i izaći ćemo sa novom akcijom“, rekao je ranije za javni servis ministar Momirović.

U Privrednoj komori Srbije kažu da je očigledno da je cena hrane značajno usporila, ali da cene generalno jesu visoke.

„Inflacija definitivno prolazi“

Potrošačke cene u martu 2024, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za pet odsto, dok su u poređenju sa decembrom 2023. godine u proseku veće za 1,1 odsto, objavio je nedavno Republički zavod za statistiku.

Bojan Stanić iz Privredne komore Srbije kaže da inflacija definitivno prolazi i da se očekuje da bude u granicama okvira do kraja godine, odnosno tri odsto plus minus 1,5 odsto.

„Što se tiče inflacije u martu, videli smo da je prosečna stopa inflacije bila pet odsto, a prosečna cena porasta hrane 2,9 odsto, dakle ispod proseka inflacije“, rekao je Stanić i dodao da je očigledno da je cena hrane značajno usporila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter