Izvor: Kurir.rs
16.12.2023 u 08:05
0

SNEG U ČETIRI DELA SRBIJE: Upaljen i meteoalarm, RHMZ izdao važno upozorenje

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, ujutru i pre podne na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Stiže hladniji vazduh iz srednje Evrope pa će ujutru biti mraza naročito u Vojvodini. Posle podne slabljenje i prestanak padavina. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od minus tri do jedan, a najviša dnevna od nula na jugu do šest na severu zemlje.

Prema merenjima RHMZ u šest sati, najhladnije je bilo na Kopaoniku (-7) i na Zlatiboru gde je izmereno pet stepeni ispod nule, dok je u Sjenici bilo -3.
Tokom jutra slab mraz. U Beogradu će danas biti pretežno sunčano uz malu ili umerenu oblačnost. Vetar slab do umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od minus dva do nula, najviša dnevna oko pet.

Kako je najavio RHMZ, u naredna 24 časa na Južnoj Moravi sa pritokama vodostaji će biti u umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

Upaljen meteoalarm

Žuti meteoalarm zbog snega i leda danas je na snazi u jugoistočnoj Srbiji i na prostoru KiM, a to znači da je vreme potencijalno opasno.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, objavio je RHMZ.

Vreme narednih dana

nedelju ujutru mraz u svim krajevima, a ponegde sa maglom. Tokom dana suvo sa sunčanim intervalima uz par stepeni veću maksimalnu temperaturu nego u subotu. Ponegde će biti sumaglice. Vetar slab zapadni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -6°C do 0°C, a maksimalna od 0°C u maglovitim kotlinama do 9°C u Loznici i Valjevu. Uveče suvo i hladno. Temperatura u 22h od -3°C do 2°C.

Od ponedeljka sledi porast temperature i toplije vreme od proseka tokom iduće sedmice. Ipak, u jutarnjim satima će biti magle tokom prva tri dana koja se po kotlinama može duže zadržati uz niže temperature u tim oblastima. Sneg će se topiti na planinama tokom dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter