Izvor:
26.03.2019 u 07:19
0

ŠPIJUN: Počinje suđenje službeniku konzulata SAD!

U Istanbulu danas počinje suđenje Metinu Topuzu, turskom državljaninu zaposlenom u konzulatu SAD u tom gradu, optuženom za špijunažu i pokušaj svrgavanja turske vlade.

Navodi se da je Topuz, prevodilac i osoba zadužena u konzulatu da obavlja poslove za američku Agenciju za borbu protiv droge, biće prvi put saslušan pred sudom, pošto mu je u oktobru 2017. određen pritvor.

Topuz je optužen za povezanost s turskim islamskim propovednikom Fetulahom Gulenom koji se nalazi u samoizgnanstvu u SAD, a turska vlada ga optužuje i da je stajao iza pokušaja puča 2016. godine, što je on negirao.

Nakon Topuzovog hapšenja američki konzulat na više od dva meseca obustavio izdavanje viza i ono predstavlja jedno od spornih pitanja koja stvaraju tenzije između dva NATO saveznika.

Navodi se da bi prvo saslušanja Topuza trebalo da traje do četvrtka.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter