Izvor: BSC HAPPY-Kurir
23.03.2024 u 15:31
1

SPREMITE SE! Očekuje nas DRASTIČAN PAD TEMPERATURE: Od sutra na snazi METEO ALARM, u ovim krajevima Srbije najkritičnije

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, sa temperaturom i do 23 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod i najavio padavine i pad temperature već od sutra.

Osetno zahlađenje stiže već sutra. Naoblačenje s kišom i plјuskovima sa severa i zapada Srbije širiće se ka ostalim krajevima, a više padavina će biti posle podne i uveče u zapadnoj, centralnoj i jugozapadnoj Srbiji – prosečno od 10 do 30 mm, lokalno i više.

Na planinama prelazak kiše u sneg i kratkotrajno stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Duvaće pojačan severozapadni vetar. Najviša temperatura od 10 °S na zapadu i severu Srbije do 21 °S na jugoistoku.

Oblaci dolaze sa severozapada, te će u šest sati zahvatiti Suboticu, Loznicu i deo oko Novog Sada.

Dva sata kasnije, oblaci koji donose kišu i zahlađenje nastaviće da se kreću ka ostatku Srbije, te će u ovom periodu stići i do Beograda.

Oko 10 sati već će biti i na području Kragujevca i Užica.

Slična situacija biće sutra i oko podneva.

Kiša bi, prema satelitskim snimcima sajta „vreme radar“, sutra oko 14 sati trebalo da pada u delovima Srbije od Novog Sada, do Beograda, kao i na teritoriji oko Užica.

Kasnije će oblaci koji donose kišu nastaviti da se kreću ka jugu Srbije, dok je moguće da sneg pada na krajnjem zapadu.

Prema snimcima, sutra uveče, oko 20 sati, snežni oblaci prekriće krajnji zapad Srbije, dok će kiše biti u centralnim, istočnim i južnim delovima naše države.

Oblaci koji donose sneg, oko 22 sata zahvatiće i podrućje Novog Pazara.

Zahlađenje i padavine nastaviće da se kreću ka jugu zemlje, dok je sneg i dalje moguć u predelu Novog Pazara, kao i u nekim severnim delovima KiM.

Do kraja meseca česte promene vremena

ponedelјak promenlјivo oblačno i sveže, u Vojvodini i istočnoj Srbiji vetrovito. Tokom dana se očekuju i sunčani intervali, ali i kratkotrajna kiša, na planinama kratkotrajan sneg. Najviša temperatura od 11 do 16 °S. Uveče i tokom noći vedro uz slablјenje vetra.

utorak jutro hladno sa prizemnim mrazem, a lokalno se očekuje i slab mraz na 2 m visine. Tokom dana novo naoblačenje, ali uz porast temperature i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito u košavskom području i na planinama. Na jugu Banata očekuju se i udari olujne jačine. Kratkotrajna kiša posle podne i uveče. Košava će duvati od utorka do četvrtka, tokom dana toplije.

sredu u većem delu suvo, osim na jugu i jugozapadu Srbije, a u toku noći i u četvrtak promenlјivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom.

petak prestanak padavina, pa će poslednjeg vikenda u mesecu biti pretežno sunčano i toplo.

Pali se meteo alarm

Kako je najavio RHMZ, sutra će u većem delu Srbije, izuzev Bačke, Banata, Srema i Beograda, biti upaljen žuti meteo alarm zbog kiše, a u jugozapadnoj Srbiji i na prostoru KiM i zbog grmljavine.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SPREMITE SE! Očekuje nas DRASTIČAN PAD TEMPERATURE: Od sutra na snazi METEO ALARM, u ovim krajevima Srbije najkritičnije”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter