Izvor: Kurir
09.04.2024 u 22:04
0

SRPSKI MINISTRI ČESTITALI RAMAZANSKI BAJRAM: Neka molitve i odricanja tokom posta budu temelj u izgradnji prijateljstva i sloge

Povodom Ramazanskog bajrama čestitke muslimanskim vernicima uputilo je više ministara u Vladi Srbije.

Ministar odbrane Miloš Vučević uputio je čestitiku pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti.

„Na kraju svetog meseca posta, želim vam da praznik provedete u miru, radosti, duhovnom blagostanju i svakom dobru istinskom. Neka molitve i odricanja tokom proteklog meseca posta budu temelj u izgradnji prijateljstva, razumevanja i sloge među ljudima“, napisao je Vučević.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u čestitki je naveo:

”Želim vam da nakon meseca Ramazanskog posta provedete bajramske dane u porodičnoj slozi, miru i blagostanju. Poruke praznika su univerzalne i one treba da se slede kao uputstvo za suočavanje sa svim iskušenjima i izazovima današnjeg doba. Ramazanski bajram je simbol dobročinstva, praštanja i brige za ljude, i danas svi treba da slušamo njegove poruke koje grade mir i toleranciju. Svim vernicima islamske veroispovesti srdačno čestitam Ramazanski bajram, sa željom da ga provedu u dobrom zdravlju i slozi“.

Ministarka pravde Srbije Maja Popović čestitala je Ramazanski bajram Rijasetu Islamske zajednice Srbije, Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

„Neka poruka velikog praznika duhovno ojača sve muslimane i potvrdi istinu da samo zajedno i osnaženi ljubavlju možemo graditi bolju budućnost sebi i svojim potomcima.

Želim vam da bajramske dane provedete sa porodicom, prijateljima i komšijama, u duhu tradicije i običaja, u miru i svakom dobru“, navela je ministarka.

I ministarka kulture Maja Gojković uputila je čestitku.

„Neka ovaj praznik bude vreme osnaživanja prijateljstva, saživota i zajedništva satkanog u jedinstvu i poštovanju različitosti“, napisala je Gojković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter