Izvor:
23.12.2019 u 13:27
0

STIPENDIJE ZA NAJBOLJE Za školovanje u inostranstvu novac za 430 akademaca

Najbolji studenti Srbije na master i doktorskim studijama u inostranstvu, dobitnici su stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije po konkursu za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja clanica EU i EFTA, kao i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2019/20. godinu.

Njih 430 sa prošečnom ocenom preko devet, koji se stručno akademski usavršavaju uz sistemsku podršku Srbije s ciljem da tako stečena znanja implementiraju u Srbiji u koju će se vratiti nakon završenih studija, dobilo je stipenije.


PROČITAJTE JOŠ I OVO:

CECA PAKUJE KOFERE: Sa sestrom Lidijom odlazi na Kipar! (FOTO)

HOROSKOP ZA PONEDELJAK Vodolije, potrebna vam je lakša dijeta! Ribe, vreme je da se opustite! (FOTO)

ODZVONILO SPONZORUŠAMA Sofija bodrila Luku na utakmici, pa slavili njegov rođendan!

ISTRAGA MASAKRA U JABUKOVCU: Maja puštena iz pritvora! Pernić bio uračunljiv u trenutku ubistva! (FOTO)

NADA TOPČAGIĆ DALA PONUDU U "GLAMURU" Ko donese dokaz da se zovem Senada dobija svo moje bogatstvo (VIDEO)

SJAJAN VIKEND ZA SRPSKE REPREZENTATIVCE: Orlovi postigli odlične rezultate! (FOTO)


Potpisivanju ugovora sa Fondom prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Fonda, tom prilikom istakao značaj podrške studijama i akademskom usavršavanju naše omladine na najboljim svetskim univerzitetima.

Danilo Nikolić, trenutno doktorand na Univerzitetu Konstanc u Nemačkoj, koji je u Beogradu završio fiziku, kaže da po peti put dobija stipendiju.

– Novac je bitan, jer je u inostranstvu visok standard i taj materijalni aspekt je aposlutno važan. Istakao bih da je možda malo bitnije od toga kada vidite da vaš rad daje rezulate i kada to neko prepoznaje, čak i kada nije u pitanju veliki novac. Lepo je kada čovek vidi da se njegov rad preoznaje, to je veoma bitno i stimulativno za mlade ljude – rekao je Nikolić Tanjugu.

– Pre svega želim da čestitam dobitnicima stipendija i da im poželim sreću u nastavku školovanja. Svako ulaganje u naše mlade ljude nije trošak već investicija u budućnost Srbije. Siguran sam da ste upravo vi najbolji ambasadori naše Srbije na svim svetskim univerzitetima i da će sva znanja i iskustva koja ćete steći biti dragocena i za vas i za Srbiju u kojoj ćete ih implementirati. Mi smo tu da vas i na ovaj način podržimo i pomognemo – rekao je Udovičić.

Otkad je u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, Fond za mlade talente "Dositeja“ dodelio je 29.839 stipendija i nagrada studentima i ucenicima srednjih škola, i u te svrhe je utrošeno više od 7,9 milijardi dinara.

– Na godišnjem nivou Fond podrži preko 3.300 najboljih srednjoškolaca i studenata. Od 2013. do danas povecan je ukupan broj stipendija za studije u Republici Srbiji sa 1.000 na 1.360, a iznos stipendija sa 250.000 na 300.000 dinara, za master i doktorske studije u inostranstvu na 604.327 dinara. Na ovaj nacin, kroz nagradivanje i stipendiranje srednjoškolaca i studenata, država na sistemski nacin pokazuje brigu za mlade i njihovu buducnost koji su najvrednija današnjica i buducnost Srbije – zaključio je Udovičić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter