Izvor: Alo.rs
25.07.2023 u 21:06
0

STIŽE NOVČANA POMOĆ ZA GRAĐANE OVE OPŠTINE: Evo ko može da se prijavi i do kada

Prijave traju do 4. avgusta.

Opština Ruma je odlučila da izdvoji 15 miliona dinara kako bi pomogla da se ublaži šteta, ne samo pričinjena poljoprivrednicima, već i građanstvu kojem je nevreme oštetilo kuće, privatne objekte, ali i motorna vozila. Oformljene su tri komisije koje će izlaziti na teren da procenjuju štetu.

Poljoprivredni usevi su na mnogim njivama desetkovani, a na dosta parcela šteta je i stoprocentna.

Nevreme koje je pogodilo rumsku opštinu prouzrokovalo je velike gubitne i na oranicama. Poljoprivredni usevi su na mnogim njivama desetkovani, a na dosta parcela šteta je i stoprocentna. Opština Ruma godinama subvencioniše osiguranje poljoprivrednih useva, što je mera koju je iskoristio veliki broj zemljoradnika, pa će tako značajan udeo u šteti nadoknaditi osiguravajuće kuće.

Finansijska podrška

Međutim, ima i poljoprivrednika koji još uvek ne osguravaju useve pa neće imati priliku da nadoknade ni jedan deo štete. Upravo zbog toga ova lokalna samouprava je odlučila da izdvoji 15 miliona dinara kako bi pomogla da se ublaži šteta, ne samo pričinjena poljoprivrednicima, već i građanstvu kojem je nevreme oštetilo kuće, privatne objekte, ali i motorna vozila.

„Zaista je teška slika današnjeg dana. Situacija na terenu je katastrofalna i možemo da vidimo da su poljoprivredni usevi kukuruza, suncokreta nepovratno uništeni“, izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ivana Popović, prilikom posete ovoj sremskoj opštini gde je razgovarala sa zemljoradnicima u Stejanovcima.

Predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić je podsetila da su od već krenule prijave za opštinsku novčanu pomoć kojom se želi ublažiti materijalna šteta izazvana, u ovom konrektom slučaju, na poljoprivrednim usevima.

„Svima koji nisu osigurani probaćemo da omogućimo da bar da pokriju troškove ovogodišnje setve. Ministarstvo poljoprivrede je najavilo novčanu pomoć svim lokalnim samoupravama. Ono što je traženo od nas jeste da u roku od nekih nedelju dana sačinimo preliminarnu listu da vidimo koliko ljudi se prijavilo i kolika je pričinjena šteta. Prijave traju do 4. avgusta. Oformljene su tri komisije koje će izlaziti na teren da procenjuju štetu“, istakla je Ćirićeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter