Izvor: Tanjug
13.05.2020 u 15:57
0

Studenti se vraćaju na fakultete 18. maja

Od 18. maja na fakultete se vraćaju tri kategorije studenata – oni koji su prijavili aprilski rok, apsolventi koji imaju još obaveza i studenti koji moraju da odrade praksu, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.

Procenjuje da je to oko 20 odsto akademaca.

U junu će redovno biti organizovan junski rok, a iz susednih zemalja – Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore očekuje se dolazak nešto manje od 10.000 studenata koji studiraju u Srbiji.

OVO MORATE PROČITATI

U DVA KORAKA DO 100 EVRA: Prijavite se već danas

AMFILOHIJE SE ZAKLEO! Ovde, u Nikšiću, dogodio se narod… (VIDEO)

NOVO ŽARIŠTE: Korona se vratila u Leskovac

NA DANAŠNJI DAN SE DESIO „MAKSIMIR“: Ovako je počeo rat u SFRJ (VIDEO)

BRISEL PRESEKAO: Biće letnje turističke sezone u Evropi

Ministar kaže da će oni morati da dođu sa negativnim testom na virus korona i da je sa ministrima iz regiona, čeka se samo odgovor iz Hrvatske, dogovoreno da svi budu besplatno testirani.

„Preko visokoškolskih ustanova studentima će biti prosleđeni mejlovi sa obaveštenjem kome treba da se jave i gde se organizuju testiranja. Test ne sme da bude stariji od 72 sata. Testiranje će biti besplatno“, rekao je Šarčević za Tanjug.

On je podsetio da iz RS u Srbiji studira oko 6. 000 studenata iz Crne Gore oko 2.900 i oko 430 iz Hrvatske.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter