Izvor: HappyBSC
01.04.2022 u 15:55
0

„SVET SE CEPA PO ŠAVOVIMA!“ STRUČNJACI U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Rat u Ukrajini je postao LIČNA STVAR između porodice Bajden i svakog Rusa ponaosob!

Veselin Šljivančanin, penzionisani oficir JNA i vojske Jugoslavije, Darko Obradović, Centar za stratešku analizu, Dr Dragan Petrović, stručnjak za geopolitiku, Dragan Vujičić, novinar lista „Večernje Novosti“ i Mitar Kovač, Načelnik Uprave za strategijsko planiranje Ministarstva odbrane bili su gosti emisije „Posle ručka“. 

Tema emisije jeste Ukrajina i novi svetski poredak. Da li je Ukrajina na putu stvaranja novog svetskog poretka?

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Ako je Berlinski zid preko noći označio monepolarni svetski poredak, urušavanje Istočnog bloka, nestanak SSR-a, onda bismo mogli reći da prisustvujemo jednom procesu prerastanja svetskog poretka ka multipolarnom. To su procesi koji traju, i u okviru tih procesa, mi imamo jedan koji traje, rekao je Petrović.

-Ne mogu da kažem da je širenje NATO dominantan okidač za ovaj sukob, jer Ukrajina ranije nije imala veliku podršku ka NATO-u, ključna je bila podrška ka članstvu u EU, a NATO je samo servis koji garantuje vašu političku volju, da vi u okruženju Rusije ili bilo koje druge sile, možete da demonstrirate volju vaših građana, da budu deo ujedinjene Evrope. Postoje zemlje koje su članice EU, a nisu NATO-a, rekao je Obradović.

Da li su zemlje u okruženju Rusije smatrale da im je Rusija neprijatelj, da li su zbog toga bile okrenute i naklonjene NATO paktu?

-Ovo je vreme lažnih analogija, tako da i ova analogija: Rusija-moć, ja zaista ne mogu da prihvatim to. Ovo je vreme paradoksa, imate Ukrajinu koja je najsiromašnija, a koja je zvanično objavila da je ušla u vreme Velikog reseta. Veliki reset to je pokret, znamo ga kroz Četvrtu industrijsku reveluciju. Zašto? Pa te zemlje su poligoni Velikog reseta. Ovo je vrlo opasan rat. Situacija se razvija vrlo tragično, u smislu da se taj rat podgreva, ovo je sada postala lična stvar između porodice Bajden i svakog Rusa ponaosob. Korona se presvukla u rat, i to je ta priča. Svet se podelio na „nevakcinisane“, i to su Rusija, Kina i tako dalje… i imate ove „vakcinisane“. Svet se cepa po šavovima, ovo je tragično i sa aspekta civilizacije – to je ta priča Velikog reseta, rekao je Vujičić.

Da li su ruski vojni ciljevi okupacija Ukrajine, ili je tu bilo nekih provokativnih faktora koji su naveli Rusiju da interveniše?

-Kada se analizira neki rat, treba poći od tih uzroka. Ovde govorimo o igračima koji su doveli do tog dešavanja. Sam rad američkih obaveštajnih službi i britanskih u Ukrajini datira od 2000. godine. Neki kažu i ranije čak, od same samostalnosti Ukrajine. Svaki pokret ruske vojske je lociran i dostavljen ukrajinskoj vojsci. Takav odnos NATO-a jeste učešće u tom ratu, rekao je Kovač.

-Tema je tako široka i ima mnogo da se kaže. Ovo za novi svetski poredak – glavna ideologija je nacizam. Rade sve ono što je protiv svega naprednog u svetu i protiv čega se nekada čitav svet borio i ujedinio, a to je bio fašizam. Rusija je trpela na svojim vratima osam godina. Ja sam protiv svakog rata, ali lično mislim da je ovo sukob NATO i Rusije da se isproba njena moć. NATO kuca svaki čas, rekao je Šljivančanin.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter