Izvor:
07.07.2018 u 07:05
0

TAJLAND – AKCIJA SPASAVANJA OBUSTAVLJENA: Zarobljeni dečanici nisu spremni da rone!

Tajlandski spasioci koji pokušavaju da izvuku 12 dečaka i njihovog trenera iz pećine, rekli su da neće odmah početi da pokušavaju da ronjenjem evakuišu dečake jer još nisu naučili na pravi način da rone.

Međutim, guverner te oblasti koji i rukovodi operacijom spašavanja Narongsak Osatanakorn nagovestio je na konferenciji za novinare da ukoliko obilne kiše uzrokuju nove da nivo vode u pećini poraste, ronioci će pokušati da izvuku dečake iz pećine, prenosi AP.

Tajlandski zvaničnici su javno rekli da je potrebno brzo podvodno spašavanje dečaka i njihovog trenera zbog mogućnosti da se pristup pećini ponovo zatvori zbog obilnih monsunskih kiša koje se očekuju ovog vikenda.

Dečaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov trener otišli su da istražuju pećinu nakon fudbalske utakmice 23. juna, međutim nivo vode koji je porastao zbog monsunskih kiša presekao im je put, tako da su ostali zaglavljeni u pećini.

Tanjug

Foto: Twitter/Richard Barrow in Thailand

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter