Izvor: Index.hr
26.05.2020 u 20:22
0

TO ĆE BITI DAN D ZA EVROPSKI TURIZAM Svi čekaju ovaj datum!

Ponedeljak, 15. jun, evropski je Dan D za turizam uoči letnje sezone, komentarisao je italijanski ministar spoljnih poslova Lueđi Di Majo najavljeni datum ponovnog otvaranja zemalja EU nakon tri meseca izolacije zbog pandemije koronavirusa. 

Turizam je važan, ako ne i najveći izvor prihoda većine mediteranskih zemalja poput Italije, Španije, Hrvatske, Portugala i Grčke. 

– Radimo na tome da se 15. juna ponovno svi zajedno pokrenemo u Evropi: 15. jun je pomalo kao evropski Dan D za turizam, rekao je Di Majo za javnu televiziju RAI.

Nemačka radi na tome da omogući turistima planiranje putovanja u 31 evropsku zemlju od 15. juna, čime bi se okončala dosad neviđena direktiva protiv svih međunarodnih putovanja.

OVO MORATE PROČITATI

OGLASIO SE JOANIKIJE: Milo nam je ponudio da likvidiramo sami sebe!

DR DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA NACIJI: KORONA virus je VEŠTAČKI izazvan, lečiće nas moji učenici!

MIGRANTI OTVORILI NOVU RUTU KROZ BOSNU Strah u podgrmečkim selima!

HRVATI OPET POHRLILI U ŠOPING U SRBIJU

PUTIN RAZBIO ZAPADNE AGENTE Imamo genetsko oružje za masovno uništenje! (VIDEO)

SRPKINJA LJUBICA JE NAJLEPŠA ŽENA KONTINENTA! Zvanično proglašena za Miss Evrope!

Ograničenje putovanja trebalo bi se, osim unutar EU, ukinuti i za Veliku Britaniju te četiri članice šengenskog prostora – Island, Norvešku, Švajcarsku i Lihtenštajn, navodi se u predlogu koji je vidio dpa. 

Plan bi već u sredu mogao odobriti kabinet kancelarke Angele Merkel. 

Italija pregovara s Austrijom, koja je odbila otvoriti njihovu zajedničku granicu, rekao je Di Majo, no uveren je da će nemački turisti moći preći granicu. 

Hrvatska, Slovenija i Grčka već su ukinule neka ograničenja putovanja i objavile planove o većem otvaranju na temelju bilateralnih sporazuma i epidemiološke situacije u pojedinim zemljama.

Slovenija je u utorak ukinula zabranu ulaska turista iz EU i šengenskog prostora, dopuštajući svima koji su rezervisali hotelski smeštaj da slobodno uđu u zemlju, objavila je novinska agencija STA. 

Državljani drugih zemalja i dalje trebaju u karantin osim uglavnom onih koji su samo u tranzitu. 

Slovenija je 15. maja postala prva evropska zemlja koja proglasila kraj epidemije koronavirusa. 

Grčka je, uz kontinuirani oporavak svoje krhke privrede ovisne o turizmu, već objavila popis zemalja, među njima i one koje nisu u EU, čiji će državljani moći ulaziti u zemlju od 1. juna. Neće se morati testirati na koronavirus ili otići u izolaciju. 

Hrvatska je takođe objavila da će u petak početi otvarati svoje granice za turiste iz više članica EU. 

Češka, Slovačka i Mađarska dogovorile su slobodna putovanja samo svojih državljana u te tri evropske zemlje pod uslovom da se vrate u matičnu zemlju u roku od dva dana. Ko prekrši vremensko ograničenje, moraće dve nedelje u karantin.

I dalje je otvoreno pitanje o tome ko će nadzirati različite pristupe i postaviti neke standarde.

Berlin traži zajednički pristup EU i mogao bi predložiti metodu praćenja širenja lokalnih infekcija već uvedenu u toj zemlji. 

Prema toj metodi, lokalitet se mora vratiti strožim merama ako se pojavi više od 50 novih slučajeva koronavirusa na 100.000 ljudi u nedelju dana. 

U nemačkom predlogu navodi se da Evropska komisija treba osmisliti proceduru za procenu preduzetih mera zaštite.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter