Izvor:
29.03.2018 u 14:26
0

TRAMP SMENIO JOŠ JEDNOG SARADNIKA: Ministar za veterane odlazi, umesto njega predsednikov lekar!

Predsednik SAD Donald Tramp smenio je ministra za pitanja veterana Dejvida Šulkina i na to mesto imenovao lekara Bele kuće Ronija Džeksona, a tu je odluku je doneo posle skandala vezanog za etiku u tom ministarstvu. Tramp je saopštio da je Džekson "visoko obučen i kvalifikovan" uz ocenu da ova odluka nagoveštava da Tramp na čelu ovog ministarstva, suočenog sa ogromnim birokratskim izazovima, želi nekoga koga poznaje i kome veruje.

Prethodno su zvaničnici Bele kuće najavili da će Šulkin uskoro podneti ostavku jer je, kako su objasnili, on postao smetnja zbog stalnih spekulacija o njegovoj budućnosti. Admiral američke mornarice, Džekson je iznenađujući izbor za naslednika Šulkina, nekada zvaničnika administracije Trampovog prethodnika Baraka Obame i prvi ministar za veterane koji zapravo nije veteran.

Tramp je nedeljama razmatrao opcije za novog ministra, ali nije bilo poznato da je među kandidatima i Džekson. Inače, Džekson je od 2013. predsednikov lekar, rekao je neimenovani izvor iz bliskog Trampovog okruženja.

Ovaj lekar je postao poznat javnosti nakon što je na konferenciji za medije u januaru izneo rezultate Trampovog lekarskog pregleda, a tada je, kako navodi još jedan izvor blizak Trampu, predsednika impresionirao ponašanjem pred kamerama i veštim odgovorima na pitanja novinara dok je opisivao "ružičastu sliku" o njegovom zdravlju.

Šulkin je drugi ministar u Trampovom kabinetu koji odlazi zbog kontroverzi u vezi sa skupim putovanjima, nakon što je bivši ministar zdravlja Tom Prajs podneo ostavku prošlog septembra.

Šulkin je rekao da ima puno poverenje u Belu kuću, u trenutku kada se nastavlja istraga o njegovim putovanjima i upravljanju ministarstvom.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter