Izvor: happybsc
26.08.2023 u 10:56
0

TROPSKI DANI PA POTPUNI SUNOVRAT TEMEPERATURE: Ko izdrži rolerkoster pričaće SRBIJA SUTRA U CRVENOM UPOZORENJU!

Nižu se upozorenja zbog vremena. Rano jutros Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na visoke temperature.

STIŽE NAM PRAVI LUCIFER: Od SUTRA ne IZLAZITE – UPOZORENJE NA PAKLENE VRUĆINE!

Do ponedelјka 28. avgusta zadržaće se veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 33 do 38 stepeni“, stoji u ovom upozorenju.Dakle narednih dan, dva možemo da očekujemo prave tropske temperature. A onda temperatura pada i za desetak, 15 stepeni

rhmz

U ponedelјak 28. avgusta uveče i tokom noći na severu, zapadu i jugozapadu Srbije, a u utorak i u ostalim krajevima sledi promena vremena uz naoblačenje i osveženje mestimično sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom“, najavljuje RHMZ.

I meteo alarmi će biti na snazi od danas. Tokom današnjeg dana cela Srbija je u narandžastom zbog vrućina, dok će sutra zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, jugositočna Srbija i Kosovo i Metohija biti u crvenom. To znači da je vreme opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika.

Onda od utorka potpuno drugačije – temperatura će pasti i desetak stepeni za samo 24 sata, očekuju se grmljavina i pljuskovi i tako će biti sve do petka.

I meteorolog Marko Čubrilo najavljuje moguće nepogode, pa i orkanski vetar.

-Trenutno se jače pogoršanje uz snažne grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode očekuje u ponedeljak posle podne nad severnim Jadranom, zapadom, jugozapadom i severozapadom Hrvatske, zapadnom BiH i delom srednjeg Jadrana, a u toku noći ka utorku te nestabilnosti bi se premštale dalje preko središnje, istočne i severne Hrvatske, celog srednjeg Jadrana, zapadne i severozapadne Srbije, dok bi pred zoru u utorak trebale stići i do istoka Srbije. Biće uslova za pojavu snažnih vremenskih nepogoda uz pojavu vrlo obilne kiše, tuče/grada, snažnog sevanja i orkanskog vetra dok bi u zoni snažnih pljuskova za vrlo kratko vreme moglo pasti i preko 40 mm taloga-

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter