Izvor: Kosovo Online/BSC Happy
27.12.2023 u 13:28
0

Turistička sezona na Ski centru Brezovica je počela

Turistička sezona na Ski centru Brezovica je počela. Lep i sunčan dan privukao je veliki broj turista, tako da pored onih koji koriste dobro uređene staze za skijanje ima i onih koji su došli samo da uživaju u panoramskom razgledanju žičarom prelepih predela Šar planine.

Direktor Ski centra Brezovica Ljubiša Stojanović kaže da iako je ova zimska sezona počela ranije nego prošle godine oni su je spremno dočekali.

„Sa sezonom smo krenuli malo ranije nego drugih godina jer sad ima i dosta snega. Što se tiče žičara to smo sve remontovali i sredili, žičare su spremne, radi i jedna i druga žičara. Staze smo istabali, nama je najbitnije da su staze spremne i žičare ispravne zbog bezbednosti skijaša. Malo imamo problema sa parkingom, zbog velike gužve. Ono kad je pala velika količina snega nismo imali dovoljno mesta za parking i put nije bio baš čist tako da smo dosta gostiju izgubili, autobusi su bili parkirani na Brezovici pa su išli pešaka do gore, uglavnom najveći problem nam je put i parking. Što se tiče cena, uglavnom si iste ko prošle godine sa nekim malim izmenama“ ističe Stojanović.

Velimir Ilić iz Ski servisa „Borzani“ koji se bavi izdavanjem skija i zimske opreme kaže da su cene pristupačne i da skijaši dolaze sa celog Balkana.

„Trenutno ima dovoljno snega za skijanje. U ponudi imamo skije po ceni od 10 evra, imamo i ostalu opremu kao što su jakne, pantalone, kacige, rukavice sve što je potrebno za skijaša. Gostiju imamo najviše sa Kosova ali imamo i iz Albanije, Crne Gore, Makedonije, Srbije, sa celog Balkana dolaze gosti ovde. Zadovoljni su stazama,neki kažu da su najbolje staze ovde kod nas tako da topla preporuka da dodju i posete nas Ski centar.

Jedan od ugostitelja na Šar planini vlasnik picerije „Tina“ Draginja Nikolčević kaže da su zadovoljni što je sezona ranije počela i da je primetno ove godine mnogo više gostiju.

„Ove godine za divno čudo i na radost svih nas sneg je pao ranije, poslednjih par godina posebno prošle godine polovinom januara je pao sneg tako da smo baš imali problema bila je slaba sezona, sad smo svi srećni, zadovoljni, sneg je pao, gosti su tu, čujem da je u „Molici“ fakultet fizičke kulture iz Prištine tu, spremljen je hotel, menjaju stolariju, čula sam dolaziće deca kao i svake godine biće tu cele sezone. Ono što smo primetili ja uvek kažem a ove godine je još više da dosta gostiju iz Albanije dolazi baš, dolaze i gastarbajteri iz inostranstva i to se primećuje, imamo lepe periode, padne nam sneg pa onda bude lepih dana tako da vidim ima i dosta otvorenih lokala na planini ponuda je velika, lepa je atmosfera, vikendom prave stejdževe dolaze di-džejevi tako da je zanimljivo i dosta je u ekspanziji, ja mislim u odnosu na prethodnih par godina ove godine mnogo više gostiju dolazi“, istakla je Nikolčević.

Hotel „Molika“ trenutno raspolaže sa oko 250 smeštajnih kapaciteta. U četvorokrevetnoj sobi noćenje sa doručkom je 20e, polupansion 25e, pansion 30e. U trokrevetnoj je noćenje sa doručkom 25e, polupansion 30e, pansion 35e, dok u dvokrevetnoj sobi noćenje sa doručkom košta 30e, polupansion 35e a pun pansion 40e.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter