Izvor:
06.12.2016 u 02:30
0

Velika tragedija: Broj žrtava u stravičnom požaru porastao na 36, strahuje se da će broj biti još veći!

Broj poginulih u požaru, koji je zahvatio jedno skladište tokom žurke u Oklendu, u Kaliforniji, porastao je na 36, a vatrogasci su obustavili dalju potragu jer preti opasnost da se građevina sruši.

Pomoćnik šerifa okruga Alameda, Tija Modeste izjavila je da je identifikovano 11 žrtava. Većina poginulih bila je u 20-im i 30-im godinama, a među njima je bio i 17-godišnji mladić.

"I dalje ne znamo uzrok požara, a apsolutno smo uvereni da će broj žrtava porasti", izjavila je šef vatrogasne brigade Tereza Delouč Rid, preneo je AFP.

"Za naše vatrogasce rad pod nestabilnim unutrašnjim zidovima kojima preti rušenje, krajnje je opasan. U ovom trenutku naše vatrogasce nećemo izlagati opasnosti", napomenula je ona.

Rid je ranije rekla da je nekoliko ljudi uspelo da pobegne od vatre u skladištu, kao i da se, u trenutku kada je izbila vatra, tamo nalazilo između 50 i 100 ljudi.

Požar je izbio u noći između petka i subote, pola sata pre ponoći po lokalnom vremenu.

Zbog vatre se krov skladišta srušio, što je otežavalo napore da se tela izvuku, prenosi Rojters.

Zgrada nije imala sistem za gašenje požara, prenosi AP.

Na Fejsbuk stranici, na kojoj je najavljivan taj događaj, 176 osoba je napisalo da namerava da poseti žurku, a 355 da je zainteresovano za događaj, navodi agencija.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter