Izvor: Tanjug
09.09.2020 u 16:29
0

VLADA DONELA ODLUKU! Zamrznute vojne vežbe sa svim partnerima!

Vlada Srbije donela je danas odluku da u narednih šest meseci prekine sa svim vojnim vežbama i svim aktivnostima sa svim partnerima.

-U narednom periodu nećemo učestvovati u bilo kakvim vežbama ili vojnim aktivnostima ni sa NATO, ni sa ODKB, ni sa Rusijom, SAD, Kinom, EU, ni sa istokom, ni sa zapadom – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

SAZNAJTE JOŠ

MIHAJLOVIĆ: Budite opozicija vlasti, ne uspešnim ženama!

KRAJ MILA: Abrazović, Bečić i Krivokapić potpisali ISTORISKI SPORAZUM! (VIDEO)

Hoće li Crna Gora povući priznanje Kosova?

Donald Tramp nominovan za Nobelovu nagradu za mir!

On je naveo da će naše učešće u mirovnim operacijama biti posebno razmotreno i prema potrebi suspendovano.

Vulin je istakao da se Srbija nalazi pod strašnim i nezasluženim pritiskom EU.

SVE O KORONI

PRESEK STANJA KORONE U SRBIJI ZA 9.SEPTEMBAR: Više od milion ljudi testirano!

DOKTOR KON O NOVIM SLUČAJEVIMA ZARAZE U ŠKOLAMA I O RESPIRATORNIM INFEKCIJAMA: Skočile su za 70 odsto

U KOVID BOLNICAMA 28 PACIJENATA: 15 osoba pozitivno na koronu

Ti pritisci, kako je rekao, nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljeni u našim odlukama, postupcima, pa čak ni u realnosti, i rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih i moćnih zemalja.

-Od nas se traži da po cenu odustajanja od naše evropske budućnosti i po cenu još većih pritisaka na našu politiku, i na naš narod na KiM i u RS, napustimo planirane vojne vežbe sa Belorusijom -rekao je Vulin.

Ministar je podsetio da je Srbija odlukom Narodne skupštine vojno neutralna zemlja.

NE PROPUSTITE NI OVO

YUTA: Evo šta se dešava ukoliko krenete u EGIPAT bez PCR TESTA!

EMOTIVNA ISPOVEST SUPRUGA SILVANE ARMENULIĆ: Evo šta je PEVAČICA imala u KOFERU kada je doživela SAOBRAĆAJNU NESREĆU! (VIDEO)

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Crnogorski komentator slavio pobedu reprezentacije uz zloglasnu hrvatsku pesmu koja slavi ubistva Srba (VIDEO)

LJUBAVNA HOROSKOP ZA SEPTEMBAR: Saznajte kome je sreća više a kome manje naklonjena

-Da bismo sačuvali poziciju vojne neutralnosti i izbegli, ili bar umanjili, posledice pojačanih napada na zemlju, na našu politiku i ekonomiju, vlada je donela odluku da u narednih šest meseci prekine sa svim vojnim vežbama i svim aktivnostima sa svim partnerima, bez razlike- rekao je Vulin.

On je istakao da proces opremanja i jačanja Vojske Srbije neće biti zaustavljen, te da će se raditi na povećanju borbene gotovosti više i upornije nego ikada.

-Ovo je jedini način da sačuvamo vojnu neutralnost i ova bolna odluka naas obavezuje da se oslanjamo samo na sebe i na svoju snagu- rekao je Vulin.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter