Izvor: happybsc
08.03.2024 u 18:25
1

OLAKŠANJE ZA PORODICE STRADALIH: Vlada formirala radnu grupu za Memorijalni centar u OŠ „Vladislav Ribnikar“

Vlada Srbije donela je na zahtev porodica odluku Odluku o obrazovanju Radne grupe za Memorijalni centar u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva 3. maja prošle godine, kao i da deo škole u kojoj se desila tragedija neće biti korišćen za nastavu, izjavila je za portal N1 ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Ovom odlukom Vlada Srbije precizirala je da se do donošenja urbanističkog, arhitektonskog i građevinskog rešenja za Memorijalni centar i uređenja nove ambijentalne celine, u celosti izuzima iz upotrebe za obavljanje prosvetne delatnosti parcela na kojoj je Ogledna osnovna škola „Vladislav Ribnikar“ u Ulici kralja Milutina broj 10 u Beogradu.

 

Istovremeno, Ministarstvo prosvete će obezbediti odgovarajuće uslove za nesmetano obavljanje prosvetne delatnosti u toj školi na drugi način.

Porodice su formirale i Multidiciplinarni tim koji će sprovesti opsežne konsultacije i pripremiti preporuke i predloge konkretnih mera radi uspostavljanja Memorijalnog centra, njegovog programskog rada, formulisanja uslova međunarodnog idejnog arhitektonskog konkursa i izbor najboljeg rešenja za taj centar.

Radna grupa je u obavezi da ove preporuke i mere implementira i sprovede kroz svoje resore i da ih zatim predloži Vladi na usvajanje.

Zadatak Radne grupe je i da usmerava i usklađuje aktivnosti na uspostavljanju Memorijalnog centra i da u odnosu na potrebe porodica žrtava zločina i šire zajednice, a na osnovu sprovedenog postupka opsežnih konsultacija, dobijenih informacija i sagledanih okolnosti, sačini preporuku na koji način bi trebalo razvijati, negovati i promovisati kulturu sećanja, vrline empatije, tolerancije, međusobnog uvažavanja i dijaloga i da, u tu svrhu, predloži konkretne mere koje bi trebalo preduzeti povodom uspostavljanja Memorijalnog centra i osmišljavanja komemoracija i programskih sadržaja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OLAKŠANJE ZA PORODICE STRADALIH: Vlada formirala radnu grupu za Memorijalni centar u OŠ „Vladislav Ribnikar“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter