Izvor: BSC happy portal
24.11.2023 u 16:40
0

VOJSKA NABAVILA „ČUDOVIŠTA“ SA UBOJITIM TOPOVIMA: Nebo Srbije štitiće ČETIRI PUTA VIŠE HELIKOPTERA!

Helikopteri nabavljeni od Kipra će unaprediti potencijal Vojske Srbije, s obzirom na to da su srodni sa helikopterima koje smo već imali na raspolaganju. Zbog toga blage promene njihovih specifikacija neće dugo trajati i oni će uskoro biti osposobljeni za punu vojnu gotovost, smatra sagovornik Kurira.

Tokom posete kiparskog predsednika Nikosa Hristodulidisa, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici predstavio 11 helikoptera modela MI-35P ruske prozvodnje, popularno nazvani „leteći tenkovi“, koje je Srbija kupila od Kipra.

Helikopteri modela MI-35M su bila jedina četiri helikoptera koja je Srbija imala na raspolaganju, a sada će njihov broj skočiti na 15, što je nesumnjivo veliki skok u odnosu na prethodnu godinu. Novonabavljeni helikopteri će nesumnjivo biti veliko pojačanje i predstavljaće stub odbrane srpskog neba, u šta veruje i predsednik Vučić.

– Zvuk koji se čuje iz MI-35P je toliko zlokoban. Džaba avioni i sve, ali kad se čuje isprekidani zvuk to je samo da bežiš i da se sklanjaš – izjavio je Vučić prilikom obilaska helikoptera zajedno sa kiparskim predsednikom, dodavši da su ovi helikopteri „čudovišta“.

Vojno-politički analitičar Vlade Radulović ističe da je u poslednjih nekoliko godina Srbija zabeležila pozitivan rast kada je u pitanju ulaganje u oružane snage.

– Smatram da je 2016. godina bila prelomna kada su stigli Mi-17V-5 helikopteri. Od tada se jednim zadovoljavajućim tempom dolazi do uvođenja različitih sredstava što iz domaćeg proizvodnog pogona, što iz inostranstva – rekao je Radulović.

Programi modernizacije vojne opreme već neko vreme su značajno zastupljeni u Srbiji.

– Imamo i modernizaciju sredstava koja je već postojala, kao i domaće projekte kao što su projekat PASARS i slične hibridne varijante – naveo je Radulović.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter