Izvor:
19.05.2017 u 23:02
0

VULIN SKOČIO SA 3.000 METARA: Pokazali smo našim borcima i veteranoma koliko nam je stalo!

MInistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, danas je u okviru manifestacije "Balkanski skok prijateljstva 2017", iskočio padobranom iz aviona sa 3.000 metara visine.

Ministar Vulin je skočio u tandemu sa instruktorom padobranstva Milanom Todorovićem iz aviona A2 sa 3.000 metara, a nakon što je doškočio na tlo, on je rekao da je Srbija zemlja slobodnih ljudi i da je uvek bila na pravoj strani sveta.

"Ovo je bilo veliko zadovoljstvo i prilika da pokažemo svim našim borcima i veteranima koliko nam je stalo do njih, koliko su nam bitne vrednosti za koje su se oni zalagali i borili", rekao je Vulin.

On je istakao da je Srbija zemlja slobodnih ljudi, i kako je rekao, zemlja koja zna šta znači sloboda i koja se za slobodu uvek borila i uvek bila na pravoj strani sveta.

"Mi smo danas na pravoj strani sveta", naglasio je ministar Vulin kome ovo nije prvi skok.

Međunarodna manifestacija "Balkanski skok prijateljstva 2017" počela je danas na sportskom aerodromu Lisičji jarak, a otvorio ju je Vulin.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, vladika pakračko-slavonski Jovan Chulibrk, general Nikolaj Aleksandrovič Beljajev, heroj Ruske federacije, kao i majka palog borca Gorana Ostojića, Jovanka Ostojić.

"Balkanski skok prijateljstva" se održava od 1993. godine i nastao je saradnjom Grčke unije rezervnih padobranaca i tadašnje 63. padobranske brigade.

Manifestaciju organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade "Arhistratig" i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku ministarstava omladine i sporta, odbrane i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i Padobranski kul "Feniks".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter