Izvor: Tanjug
22.09.2021 u 11:35
0

VULIN UPOZORIO: Nemojte nasiljem da se obračunavate sa Srbima na KiM – ONI NISU SAMI

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kritikujući i EU i međunarodnu zajednicu zbog ćutanja na ono što se dešava naseveru KiM, uputio je upozorenje -„Nemojte nasiljem da se obračunavate sa Srbima na KiM, oni nisu sami“

Vulin je, za medije, rekao da su naoružane jedinice iz Prištine veoma opasne u odnosu na nenaoružane ljude.

PROČITAJTE JOŠ:  Podrška našem narodu: SRBI IZ GRAČANICE I ŠTRPCA STIGLI NA JARINJE

– Došli su sa dugim cevima, snajperima, automatskim naoružanjem, a dočekali su ih goloruki Srbi. Veoma je opasno. Nije stavar u tome ko ima dužu cev, već hoće li neko da izgubi glavu zbog gluposti Aljbina Kurtija koji želi da dobije glas više, istakao je on.

Upitao je o kakvom reciprocitetu je reč, a na koji se Kurti jer Kosovo , kaže nije država.

– Kada se budemo sretali u UN moćićemo da razgovaramo o reciprocitetu, objasnio je Vulin dodajući da je Kurti najneodgovorniji političar kojeg su iznedrili Albanci na KiM. Ujedno je kazao da ima pitanje za EU: „važi li vaša reč nešto?“.

PROČITAJTE JOŠ:  PRIŠTINA INFILTRIRALA KBS U REDOVE ROSU! Svi dogovori padaju u vodu!

– Kada nešto potpišete važi li to nešto? Ako ne važi kažite nam da se ne zamajavamo i ne idemo u Brisel, istako je on.

Upitan koje je onda rešenje, rekao je da je rešenje samo u razgovorima, i da EU treba da izvrši pritisak na Prištinu, i dokaže da im reč vredi.

– Ako EU ne može da natera Prištinu da sprovodi Briselski sporazum onda ne vredi ništa, podvukao je dalje.

Na pozive upućene obema stranama Vulin je kazao da Srbija nema specijalne jedinice na severu Kosova, pa da ih povlači.

Takođe je ukazao na to da Euleks i Kfor beže od svoje odgovornosti da uspostave vladavinu prava na prostoru koji im je poveren Rezolucijom UN 1244.

– Igrati se oružjem na severu je jako opasno i veoma neodogovorno. Asistiraju im EU i deo međunarodne zajednice. Sve što se desi na KiM odrazi se na sve nas,istakao je on.

Vulin je, povodom njegove posete žandarmeriji u Kraljevu, kazao da ona nema posebna zaduženja, da Srbija neće da plaši nikoga, niti da izaziva sukobe, ali da je njegov posao da vidi kako diše svaka jedinica, pa i ta u Kraljevu.

PROČITAJTE JOŠ: VULIN: Žandarmerija spremna da izvrši svaki zadatak koji postavi Srbija i predsednik Vučić

– Obišao sam tu jedinicu i znam da su spremni da ispune svako naređenje predsednika. Upozoravam sve na KiM da nikada i nipošto ne posegnu za nasiljem nad srpskim stanovništvom. Nemojte to pokušati nikada. Upozoravam nemojte nasiljem da se obračunavate sa Srbima na KiM, oni nisu sami, rekao je on.

Vulin je kazao da se plaši straha Prištine, jer uplašeni čovek može da uradi svašta što neko racionalan ne bi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter