Izvor: Alo.rs
25.08.2023 u 13:50
0

ZA VIKEND ĆE BALKAN BITI NAJTOPLIJI U EVROPI – PAKAO U NAJAVI: Evo šta našu zemlju čeka u ponedeljak!

Meteorolog Ivan Ristić objavio je na svom Fejsbuk profilu kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

– Centar nerona, odnosno najtopliji deo vrelog afričkog anticiklona, koji se trenutno nalazi zapadno od Alpa zbog prodora svežeg atlanskog vazduha u zapadnu Evropu, premestiće se za vikend na Balkan i našu zemlju. U subotu i nedelju Balkan će biti najtopliji region u Evropi. U našoj zemlji vreo će biti i ponedeljak. Dakle za vikend i u ponedeljak u Srbiji pretežno sunčano, vrelo i sparno. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 35 stepeni do 39 stepeni – piše Ristić i dodaje:

– Prodor vlažnog i svežijeg vazduha u zapadno Sredozemlje usloviće razvoj cikona iznad Italije koji će se polako premeštati na istok donoseći osveženje, pljuskove kiše lokalno i nepogode praćene gradom i olujnim vetrom. Oblaci, kiša i osveženje u sklopu pomenutog ciklona u Srbiji se očekuju u utorak 29. avgusta i to će ujedno biti kraj ovog toplotnog talasa.

– Centar nerona, odnosno najtopliji deo vrelog afričkog anticiklona, koji se trenutno nalazi zapadno od Alpa zbog prodora svežeg atlanskog vazduha u zapadnu Evropu, premestiće se za vikend na Balkan i našu zemlju. U subotu i nedelju Balkan će biti najtopliji region u Evropi. U našoj zemlji vreo će biti i ponedeljak. Dakle za vikend i u ponedeljak u Srbiji pretežno sunčano, vrelo i sparno. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 35 stepeni do 39 stepeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter