Izvor: Tanjug
01.12.2021 u 07:40
0

Od 3. januara na KiM samo uz dokaz o primljene dve doze vakcine

Svi koji ulaze na teritoriju Kosova i Metohije moraće od 3. januara da imaju dokaz da su primili dve doze vakcine.

To je predviđeno novim merama protiv korona virusa, koje je u utorak usvojila vlada privremenih prištinskih institucija, prenose mediji. 

Do 3. januara, ulazak na teritoriju KiM dozvojen je osobama koje imaju dokaz o primljene dve doze vakcine ili imaju jednu dozu vakcine i negativan PCR test, koji nije stariji od 48 časova ili jednu dozu vakcine i dokaz da su preležali korona virus.

Nove mere, usvojene na sednici održanoj elekstronskim putem, predviđaju i da sve osobe koje koriste javni prevoz moraju da poseduju sertifikat o potpunoj vakcinaciji protiv korona virusa. 

Prema odluci vlade u Prištini javni prevoz mogu da koriste i putnici koji su primili samo prvu dozu vakcine, ali pod uslovom da imaju i negativan PCR test.

– Čak i oni koji imaju dokaze da su preležali korona virus moraju da buidu vakcinisani barem jednom dozom da bi putovali gradskim autobusom – navode iz vlade privremenih prištinskih institucija.

Jedna od glavnih mera koja ostaje na snazi je ograničenje saobraćaja od ponoći do 5:00 casova, dok će ugostiteljski objekti raditi do 23 casa, a predviđeno je i da se muzika u lokalima gasi u 21:30.

U obrazloženju vlade navodi se da su nove mere uvedene zbog novog omikron soja korona virusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter