Izvor: Kurir.rs
28.07.2022 u 15:13
0

MAJKA SVIREPO UBIJENOG ALEKSE NEMA OD BOLA: „Ni ove godine turnir u fudbalu nisu nazvali po mom sinu…“

Dragana Nikolić, majka Alekse Stojmenovića (25) koji je tragično izgubio život 16. maja 2021. godine u kafani „Oaza“ u Aleksincu, ogorčena je jer ni ove godine turnir u fudbalu, a oko čije se organizacije on mnogo trudio, nije nazvan po ovom stasitom sportisti.

ALEKSA PREMINUO NASILNOM SMRĆU: Stigao nalaz sa OBDUKCIJE

Tog kobnog dana bio je na osamnaestom rođendanu kod drugarice.  Ušao je da ih razvadi i očigledno od nečijeg udarca u karotidnu arteriju, našao se na podu terase kafane. Ubrzo nakon toga je preminuo. Do sada nije pokrenut sudski postupak kako bi se nakon dve godine otkrila prava istina o Aleksinoj smrti.

– Aleksinac je u maju 2021. godine izgubio divnog dečaka, koji je bio veoma cenjen i poštovan u svetu sporta, naročito u fudbalu, kako velikom, tako i malom – futsalu. Aleksa je 2020. zajedno sa svojim drugovima iz ekipe, pokušavao na sve načine da organizuje i dovede turnir u futsalu u svoj grad. U toj borbi, između ostalog, pregovara i sa predstavnicima opštine Aleksinac, Kancelarijom za mlade. Uspeli su nekako da sve osmisle, da pronađu načina za finansiranje, ali im ponovno uvođenje mera zbog COVID-a 19 remeti planove i turnir je pomeren za narednu 2021.godinu – objašnjava majka Dragana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona kaže da se seća koliko je Aleksa bio predan da se taj turnir organizuje, da ta sportska manifestacija zaživi u Aleksincu.

Prošle godine je turnir održan bez Aleksinog imena uz obrazloženje da zbog istražnog postupka koji se vodi zbog Aleksine smrti, nisu u prilici da turniru daju njegovo ime. Tada je najbližima dato obećanje da će turnir od naredne 2022. poneti ime Memorijalni turnir Aleksa Stojmenović.

– Živeli smo u nadi cele prethodne godine, međutim, kako se približavalo vreme početka turnira, shvatili smo da smo bili izigrani. Dobijamo informaciju iz opštine da turnir ne može poneti Aleksino ime zbog sudskog procesa koji je u toku. Tim povodom, ja se obraćam, predsedniku opštine Aleksinac, Daliboru Radičeviću koji me poziva na sastanak gde mi je rečeno da on „prvi put čuje da on nekom nešto zabranjuje“ i da mi obećava da će, ukoliko ne ove godine, turnir promeniti naziv u korist Alekse, naredne 2023. godine kao i da će me o tome blagovremeno obavestiti pre početka ovogodišnjeg turnira – priča Dragana.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter