Izvor: srpskiportal
29.01.2024 u 15:36
0

HRVATI U PANICI: Srbija će imati prejaku vojsku, moramo i mi da vratimo vojni rok!

Ono što je zanimljivo jeste je ovaj strah i pisanje Hrvata preneo i tajkunski "Danas"

Hrvatski vojni analitičar Mario Galić je rekao da je pitanje vraćanja obaveznog služenja vojnog roka u Hrvatskoj otvoreno ne zbog interesa javnosti ili vojske, već zato što je Generalštab Vojske Srbije zvanično zatražio vraćanje služenja vojnog roka u Srbiji.

Ne znam odakle ove tvrdnje da su ovo probni baloni, da je to pred izbore. Ne, razlog je što se Vojska Srbije vraća služenju vojnog roka, pa će za vrlo kratko vreme za pet godina imati veliku ratnu rezervu. Nemamo ratnu rezervu, nemamo vojsku kakvu bi trebalo da imamo. Odnos snaga će se dramatično promeniti za vrlo kratko vreme. Jedini odgovor koji Hrvatska može imati na ovo je vraćanje vojnog roka. Moramo to urediti tako da dobijemo bar 300.000 ljudi u rezervnom sastavu, pa da od toga u svakom trenutku podignemo 200.000, a 100.000 zadržimo za rotaciju, zamenu, popunu, kao što je bilo za vreme Domovinskog rata – rekao je Galić.

Jasno je da su Hrvati u panici te strahuju da će Srbija imati prejaku vojsku, pa da zbog toga i oni moraju da vrate vojni rok.

Ono što je zanimljivo jeste je ovaj strah i pisanje Hrvata preneo i tajkunski „Danas“. Ovo glasilo inače ne govori o Vojsci Srbije kao najvećoj snazi u regionui, ne priznaje da Srbija ima najjaču odbrambednu industriju, ali kada Hrvati kažu da je Srbija u vojnom usponu i da se odnos snaga dramatično menja, onda i tajkunski „Danas“ prenese, iako teška srca!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter