Izvor: happy
09.02.2024 u 09:34
0

KURTI JE BEZOČNO LAGAO PRED CELIM SVETOM! Šešelj: „Juče je Srbija imala diplomatski USPEH“

Na pitanje novinarke da li nas očekuje rat, on je rekao da nije očekivao ni rat u Jugoslaviji pa se desio

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gostovao je u jutarnjem programu na televiziji „Hepi“ gde je govorio o rasprostranjenoj mreži Velike Britanije koja zajedno sa premijerom lažne države Aljbinom Kurtijom zatire sve srpsko.

Šešelj je istakao da je juče Srbija imala izvestan diplomatski uspeh.

– Englezi su najperfidniji i najpokvareniji i oni idu do realizacije svog cilja, da Kosovo i Metohija bude nezavisna država. Na tome se ne bi zaustavili, oni bi oduzeli veliki deo od Makedonije, Grčke i Crne Gore. Oni bi prvo da slome Srbiju, međutim govor predstavnika Velike Britanije na sednici Saveta bezbednosti UN bio je u koliziji sa nastojanjima Engleza. Juče je Srbija imala izvestan diplomatski uspeh, ceo svet je video šta se dešava na Kosovu i Metohiji. Vučićevo izlaganje je bilo veoma iscrpljujuće, a Kurti je govorio u lažima, on je lagao da nije ukinut dinar kao platežno sredstvo. Bezočno je lagao pred celim svetom – rekao je Šešelj.

On je naglasio da će pritisci na Srbiju da se nastave.

– Ono što nam je bilo obećavano da će sednica biti zatvorena za javnost se ipak nije desilo. Pritisci na Srbiju će bez sumnje da se nastave. Moglo bi doći ove godine do promene američke administracije. Ako Donald Tramp pobedi republikanska stranka će više pažnje obratiti na Srbiju. Svi Albanci su se sada upreli u Bajdenova kola i to bi trebalo da rasvetli suštinu ove situacije. I prošli put je on bio antisrpski nastrojen. Naše su šanse još veće usmeravanje prema Istoku – to je naša budućnost – dodao je Šešelj.

Na pitanje novinarke da li nas očekuje rat, on je rekao da nije očekivao ni rat u Jugoslaviji pa se desio.

– Nisam očekivao da će se desiti rat u Jugoslaviji ali sve se to desilo po nekom scenariju Zapada, moramo da budemo spremni, mora naša vojska da bude što jedinstvenija. Opozicija želi okupaciju Srbije i da postanu deo okupatornog aparata. Milan Nedić je na primer bio junak u Prvom svetskom ratu, na početku rata nije hteo da postane kvisling, ali tek posle velikih pritisaka, on je pristao. Dakle, u nevolji on se pokolebao i pristao na tu ulogu koja nije pomogla našem narodu. Srbija ne sme da prihvati ništa od ovoga, treba da bude na distanci – zaključio je Šešelj.

Šešelj je prokomentarisao i intervju kontroverznog američkog novinara Takera Karlsona sa Vladimirom Putinom.

– Nije Putin izneo mnogo novih stvari ali je značajno što je javnosti objasnio da je to izmišljena država, da je to prostor na kom su se sukobljavali Poljaci i Rusi. Veliku pobedu su Rusi izvojevali negde u 17. veku, a Šveđani su izvojevali pobedu od Poljske. Nakon Drugog svetskog rata Rusija je morala da napravi velike ustupke. Poljska je dobila odličnu kompenzaciju nakon Drugog svetskog rata, Rusi neče napadati Poljsku ako oni ne napadnu Rusiju ili Poljsku, njima više prete Nemce i umesto da imaju što bolje odnose sa Rusijom oni se sukobljavaju sa njima, to je van svake pameti. Neće Amerikanci zaratiti sa Nemačkom da pomognu Poljacima. Više od 50 miliona ljudi je gledalo ovaj intervju – rekao je Šešelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter