Izvor: Srpskiportal
24.01.2024 u 20:38
1

POD VUČIĆEVIM RUKOVODSTVOM SE SRPSKA VOJSKA OBNAVLJA: Turska televizija napravila prilog o NAORUŽAVANJU Srbije

Srbija najviše od svih zemalja u regionu ulaže u vojsku

Turska televizija napravila je prilog o naoružavanju Srbije navodeći da naša zemlja pod rukovodstvom predsednika Aleksandra Vučića ima najveće vojne ambicije i najavljuje najveću investiciju ikada u naoružanje i municiju.

U prilogu je citiran predsednik Vučić koji je kazao da naoružavanje odgovor na planove da se tzv. Kosovu prodaju protivtenkovske rakete džavelin.

Oni takođe navode da je Vučić najavio da će u vojni budžet Srbije biti uloženo 800 miliona dolara, što je dodatnih 200 miliona dolara u odnosu na ranije.

Foto: printscreen

Prema grafikonu, koji prati izveštaj 2023. godine prikazano je da je Srbija izdvojila najmanje 2,4 odsto svoog BDP za vojsku, što nadmašuje zemlje regiona kao što su Hrvatska, Severna Makedonija i Crna Gora.

Kako objašnjavaju, ovo je direktan odgovor na odobrenje Sjedinjenih Američkih Država za prodaju oko 250 anti-tehnoloških raketa Džavelin tzv. Kosovu, rakete koje je Ukrajina prethodno koristila protiv ruskih snaga.

Kao sagovornika pozvali su hrvatskog vojnog analitičara i poslanika Igora Tabaka kog su upitali da li zemlje Balkana treba da budu zabrinute zbog najava Srbije o najvećim ulaganjima u vojsku.

Komentarišući prodaju Džavelina lažnoj državi i reakciju Srbije, Tabak kaže da je reč o odbrambenom sistemu.

– To je čisto odbrambeni sistem i imajte na umu da SAD rade analizu svake takve prodaje, tako da to nije nešto što je izašlo iz vedra neba, ali imajući u vidu da je Srbija u poslednjih nekoliko godina zaista demonstrirala oružanim snagama na granici, paradirala nekim tenkovima i oklopnim vozilima, nekoliko Dževelina čine dobro da celu diskusiju „spuste na zemlju“.

Tabak podseća i na predlog da se u našoj zemlji vrati obavezni vojni rok.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POD VUČIĆEVIM RUKOVODSTVOM SE SRPSKA VOJSKA OBNAVLJA: Turska televizija napravila prilog o NAORUŽAVANJU Srbije”

  1. Naravno da ce siptarski saveznici turci pohvalno da pisu o coveku koji je jevandjelje i ustav srbije bacio pod noge kurtiju dobice spomenik u pristini pored klintona je pravi
    RIOTINTO BEOGRADSKI PASALUK NA
    NA VODI

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter