Izvor: HAPPY BSC, Kurir
10.02.2023 u 12:47
0

PREDSEDNIK PODELIO LEPE VESTI KOJE ĆE OBRADOVATI PENZIONERE: Penzije će da prate plate! Imaćete značajnije povećanje svake godine! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Beogradu skupu povodom obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji.

Skup povodom obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji počeo je danas u Palati Srbija, a pored predsednika prisutni su i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, ministar finansija Siniša Mali, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i drugi.

Obraćanje predsednika Vučića

– Imamo još mnogo toga da naučimo od penzionera. Oni su radili i zaradili. Pitanje je samo koliko smo mi uspeli da uništimo to što su oni radili i zaradili i koliko uspevamo da im vratimo za to što su učinili za zemlju. Beskrajno sam vam zahvalan na tome što ste razumeli državne probleme u svakom trenutku. Od devedesetih kada niste rušili državu, do dana kada smo zbog razaranja ekonomije i pljačke morali da smanjimo penzije, da bi danas imali značajno veće. Tada su penzioneri razumeli šta je država, i koje su njene potrebe – rekao je predsednik.

Najavio je da će od oktobra penzioneri moći da koriste kartice koje će im doneti određenu uštedu i druge brojne povoljnosti.

Predsednik je rekao da je prosečna penzija veća od 300 evra, kao i da će povećanja biti svake godine.

– Hvala što ste verovali u rad i što niste verovali u parole i što ste znali da samo iza teškog rada mogu da se vide rezultati. Povećanje je početak onoga što će biti bolji život za penzionere. Sa 209 na 321 evro su prosečne penzije, 280 hiljada penzija isplaćujemo koje nisu penzije zaposlenih. One us te koje spuštaju prosek ali i o tim ljudima moramo da brinemo. Ono što je važno u buduće, penzije će da prate plate! Imaćete značajnije povećanje penzija svake godine. Bez obzira na sve neistine, Srbija ima jedan od najzdravijih finansijskih sistema u Evropi.

– Dobar dan svima. Ovo do sada nisam video, ovo mi spakujte da mogu da ponesem – rekao je predsednik dok je gledao brošure.

– Imaćemo penzionersku karticu za celu Srbiju, ne samo za Beograd. Lepo izgleda, ima QR kod, ovo je tek izašlo iz mašine. Ovo su ozbiljne stvari. Dobra stvar za penzionere – najavio je predsednik Vučić i dodao:

– Uz značajno povećanje penzija, da povećamo i životni standard, od mesta gde će moći da obavljaju preglede, po parkovima u velikim gradovima, po domovima zdravlja i kad uđu u prodavnicu da imaju popuste. Da na punu korpu, koju bi platili 10.000 da imaju popust, od 300, 500 dinara manje. Nije to malo. To može da počne od oktobra, od 15. marta krećemo sa prijavama, aplikacijama. Da nađemo što više firmi koje će da nude svoje usluge – rekao je predsednik i još jednom naglasio da će to da važi za celu Srbiju.

Penzijsko osiguranje uspostavljeno je 1922. godine usvajanjem Zakona o osiguranju radnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter