Izvor:
16.11.2016 u 23:27
0

Ambasador Ukrajine u Beogradu tvrdi: Rusija bi mogla da se odrekne Kosova i Metohije zbog Krima!

Ambasador Ukrajine u Beogradu Oleksandr Aleksandrovič izjavio je da stav Ukrajine da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova ostaje isti, ali je izrazio sumnju da bi Rusija mogla da se „odrekne Kosova“ ako Zapad prizna Krim.

„Danas Rusija čuva svoj veto o nezavisnosti Kosova, sutra ga može ukinuti. Rusija je veto stavila ne zato što mnogo voli Srbe, već zato što to odgovara njihovoj politici. Putin je istakao da je spreman da se odrekne Kosova ako Zapad prizna Krim. U politici nema bratstva i prijateljstva, samo interesa“, tvrdi Aleksandrovič.

On je za „Blic“ naglasio da Ukrajina ne priznaje Kosovo kao državu i podsetio da je ta zemlja u kvalifikacijama za EP u košarci 2017. i SP 2018. u fudbalu dobila istu grupu kao Kosovo, ali je odlučila da svoje utakmice igra van granica Ukrajine.

„U suprotnom, morali bismo da im prihvatimo pasoše kao legitimne. S druge strane, Rusi su primili građane s kosovskim dokumentima“, rekao je Aleksandrovič ocenjujući da „nije fer“ što niko ne kaže ni hvala kada Ukrajina brani srpski stav.

Ambasador smatra i da Srbija sa Ukrajinom ima više zajedničkog nego sa Rusijom.

„Mi smo takođe pravoslavni narod. Vi imate Kosovo, mi imamo Krim i istok Ukrajine. Kao i na Kosovu, tu su došli ljudi sa ogromnom količinom oružja, koje su dobili spolja i oteli nam teritorije“, tvrdi Aleksandrovič.

Govoreći o situaciji u Ukrajini, ambasador tvrdi da se radi o „agresiji Rusije“, a da Zapad pokušava da pomogne.

Kremlin.rs
Foto: Kremlin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter