Izvor: Tanjug
12.01.2023 u 19:13
0

BRNABIĆ RAZGOVARALA SA ŠOLEOM: Premijerka se zahvalila na konstruktivnoj ulozi SAD u očuvanju mira u regionu (FOTO)

Premijerka je istakla da je očuvanje mira i stabilnosti prioritet Republike Srbije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa političkim savetnikom državnog sekretara SAD Derekom Šoleom.

Predsednica Vlade zahvalila je na otvorenom i konstruktivnom pristupu koji Sjedinjene Američke Države imaju u odnosu na otvorena pitanja u regionu, i posebno na konstruktivnoj ulozi SAD u očuvanju mira u regionu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

ŠOLE NAGLASIO: Beograd i Priština da usmere razgovore na francusko-nemački predlog za rešavanje krize na KiM

Brnabić je izrazila nadu da će ovu godinu obeležiti stabilniji period, za razliku od prethodne koja je protekla u nestabilnosti i provokacijama izazvanim jednostranim potezima privremenih institucija u Prištini.

Brnabić je istakla da je očuvanje mira i stabilnosti prioritet Republike Srbije. Govoreći o odnosima Beograda i Prištine, predsednica Vlade je rekla da Srbija ostaje posvećena miru i stabilnosti i da će nastaviti da kroz dijalog ima konstruktivan pristup kao i do sada.

Brnabić i Šole su se složili da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane veoma dobra. Kao dobar primer uspešne vojno-vojne saradnje istaknuta je saradnja Vojske Srbije sa Nacionalnom gardom Ohajo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Brnabić i Šole razgovarali su i o saradnji u oblasti energetike i ekonomije. Predsednica Vlade je istakla značaj saradnje i investicija američkih IT kompanija, što predstavlja veliki potencijal za sveukupan razvoj naše zemlje, posebno imajući u vidu da najveći izvoz usluga iz naše zemlje je u SAD.

Sastanku je prisustvovao potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, navedeno je u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter