Izvor: BSC Happy/Sputnik
30.06.2023 u 07:59
0

AUSTRIJSKI KANCELAR: Beograd pragmatičan, Priština vođena ideologijom

"Zapadni Balkan zahteva punu pažnu EVrope"

Austrijski kancelar, Karl Nehamer, poručio je povodom situacije na Kosovu i Metohiji, da je Beograd pokazao pragmatičan pristup, dok je delovanje Prištine „vođeno ideologijom“.

Nehamer je u obraćanju Odboru za EU austrijskog parlamenta, kazao da je Kosovo „škakljiva tema“. Prethodno je poslanica Narodne partije Austrije (OVP), čiji je Nehamer lider, Karmen Jajtler-Cineli prenela zapažanja sa nedavne posete Kosovu, da su sve partije iz Prištine ukazale da smatraju da je EU nefer prema Kosovu.

„Ispostavilo se da Srbija prikazuje pragmatičan pristup, a delovanje Kosova je vođeno ideologijom. Čak je i zaštitnica Albanija pokazala nezadovoljstvo ponašanjem kosovske vlade“, rekao je Nehamer, navodi se u saopštenju austrijskog parlamenta.

AUSTRIJSKI KANCELAR: Neutralne zemlje protiv bezbednosnih garancija Ukrajini

Zapadni Balkan, naglasio je, zahteva punu pažnju Evrope i evropska perspektiva mora biti očuvana. Nehamer je podvukao da Austrija ostaje važan partner regiona, prenosi Kosovo onlajn.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter