Izvor: TANJUG
06.08.2023 u 08:01
0

BEZ RUDARA NEMA NAPRETKA: Ministaka Dubravka Đedović čestitala praznik

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović uputila je danas čestitku svim rudarima u Srbiji, povodom Dana rudara 6. avgusta, ističući im zahvalnost na marljivom radu i predanosti profesiji bez koje se ne može zamisliti napredak i razvoj društva.

Svim rudarima, zaposlenima u rudarskoj industriji i njihovim saradnicima upućujem iskrene čestitke povodom obeležavanja Dana rudara. Izražavam duboko poštovanje i zahvalnost što odgovornim radom na jednom od najrizičnijih radnih mesta na svetu svakodnevno doprinosite energetskoj stabilnosti naše zemlje i njenom ubrzanom ekonomskom napretku-, navela je Đedović

Đedović ističe da će država  raditi još više na poboljšanju uslova rada i bezbednosti kako bismo nastavili da postižemo dobre rezultate i očuvali struku koja u Srbiji ima vekovnu tradiciju.

-Vaša izdržljivost i napor koji ulažete omogućuju nam da osiguramo resurse koji su ključni za naše društvo i privredni razvoj. Želim vam siguran rad, puno zdravlja i uspeha, uz tradicionalni rudarski pozdrav ‘Srećno’!?, navodi se u izjavi i pismu ministarke Đedović koje je upućeno rudarskim preduzećima u Srbiji.

DUGIN O DUGU RUSIJE PREMA SRBIJI: Srbi su na sebe primili udarce koji su bili namenjeni nama

Ona je naglasila da je rudarstvo važan činilac ekonomskog razvoja Srbije.

-Broj zaposlenih u sektoru rudarstva u stalnom je porastu i trenutno je više od 30.000 radnika direktno angažovano u rudarskoj proizvodnji. Stalni trend rasta proizvodnje, pre svega u delu metaličnih sirovina, uticao je na rast učešća rudarskog sektora u BDP-u, koji je na kraju 2022. godine dostigao nivo od 2,4 odsto-, kazala je Đedović. U poslednjih 10 godina, kako je navela, u rudarski sektor je investirano više od 4,3 milijarde evra uglavnom stranih investicija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter