Izvor: kurir
04.04.2024 u 22:43
4

BIĆE MNOGO PARA: Jedna od najvažnijih poseta u poslednjih 35 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić 8. aprila boraviće u Parizu, gde će se sastati s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Ovaj susret Vučića s njegovim francuskim kolegom od izuzetne je važnosti za Srbiju i u strateškom smislu jedna od najvažnijih poseta u poslednjih 35 godina. Pored očiglednog političkog značaja, ovaj sastanak će imati i ogromnu ekonomsku težinu, merenu desetinama milijardi evra.

Ukoliko dođe do realizacije svih planiranih ugovora, ovaj aprilski događaj u Parizu označiće početak nove ere kako u odnosima Srbije i Francuske, tako i u nastavku ekonomskog prosperiteta naše zemlje, .

 Naš tim s predsednikom Vučićem na čelu odlično se spremio kako bi, između ostalog, doprineo i da se još brže promeni ekonomska slika Srbije i u evropskim, a ne samo regionalnim okvirima, gde smo lideri i gde i dalje ostvarujemo fantastične rezultate. Predsednik će biti dočekan uz najviše državne počasti i to je samo delić onoga što će ukazati koliko Makron ceni svog srpskog kolegu i koliko je i Francuskoj stvaranje strateškog partnerstva sa Srbijom izuzetno važno. Ovaj susret pokrenuće i niz sastanaka u različitim oblastima, a vrednost svih ugovora, kada do njihove realizacije dođe, iznosi više desetina milijardi evra – navodi izvor Kurira iz vrha države.

Ključne teme

sagovornik ističe da neke od ključnih tema o kojima će se razgovarati jesu nuklearna energija, namenska industrija, postrojenja za prečišćavanje vode, gejming industrija, stočna proizvodnja, obrazovanje, zdravstvo i drugo. – Nuklearna energija je izuzetno važna tema za nas, o čemu je u više navrata govorio i sam predsednik. U planu je i da s francuskim kompanijama radimo na izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode. Tim postrojenjem bi u narednih 10 do 20 godina upravljali Francuzi, koji su lideri u toj oblasti. Plan je i saradnja u oblasti podizanja stočne proizvodnje – dodaje on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “BIĆE MNOGO PARA: Jedna od najvažnijih poseta u poslednjih 35 godina”

  1. Никада не бих веровао онима који су у првом рату знали да нам продају погрешан калибар граната, да ће нам сада продати добре и исправне авионе. Ова ће превара бити сада многооо гора !

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter