Izvor:
16.11.2023 u 14:00
0

BRATISLAV GAŠIĆ: Položen kamen temeljac za novu zgradu žandarmerije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je danas da organizovane kriminalne grupe koje švercuju migrante na severu Srbije imaju pomoć od strane albanske mafije sa Kosova i Metohije. „To nisu migranti, ovo su organizovane kriminalne grupe protiv kojih mi vodimo borbu, znači da odvojimo šta su migranti a šta su organizovane kriminalne grupe, uz pomoć albanske mafije, koja dolazi iz naše južne pokrajine.

Oružje sve dolazi odozdo“, naveo je Gašić. On je to izjavio prilikom polaganja kamena temeljca za novu zgradu Komande Žandarmerije i i zahvalio se njihovim pripadnicima na angažmanu u Subotici i Pirotu, u pograničnim oblastima Srbije. „Veliki je to trud i rad vaš, nadam se i da su ljudi zbrinuti i zadovoljni“, poručio je Gašić.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić položio je danas kamen temeljac za novu zgradu Komande Žandarmerije u Rakovici i izjavio da je ta jedinica ponos Srbije i da nijedna organizovana kriminalna grupa nije dobrodošla u Srbiju.

„Ono sa čime svi zajedno možemo da se pohvalimo jesu rezultati koje imamo. Da ni jedna organizovana kriminalna grupa, nijedan kriminalac više nije dobrodošao u Republiku Srbiju. Da ste tu da sprečite svakoga od njih koji želi da bezbednost građana Srbije, a pogotovo naše dece, ugrozi na bilo koji način“, rekao je Gašić.

Beograd, 16. novembra 2023 – Ministar unutrašnjih poslova, Bratislav Gašiæ, položio je kamen temeljac za novu zgradu Komande Žandarmerije u Rakovici. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašiæ rekao je danas da organizovane kriminalne grupe koje švercuju migrante na severu Srbije imaju pomoæ od strane albanske mafije sa Kosova i Metohije. FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/bs

On je za pripadnike Žandarmerije naglasio da su ponos Srbije i poručio im da do kraja godine stiže oprema koju su sami birali. „Vi jeste ponos Srbije i vi to pokazujete svakoga dana. Vi zaslužujete sve ovo što pokušavamo da uradimo“, rekao je Gašić. Gašiću je komandant Žandarmerije Saša Kosović uručio na poklon sablju, repliku sablje prvog srpskog ministra unutrašnjih poslova Jakova Nenadovića. Počasne plakete su uručene šefu kabineta ministra Dejanu Bojoviću, pomoćniku ministra Boriši Rodiću i generalu policije Dejanu Lukoviću, doskorašnjem komandantu Žandarmerije. Komandant Žandarmerije Saša Kosović je ukazao da je napokon došao dan kada je započeta izgradnja nove zgrade Komande, 22 godine nakon formiranja te jedinice. Gašić je obišao lokaciju buduće nove zgrade Komande, položio kamen temeljac i pozdravio pripadnike Žandarmerije.

. FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/bs

Novi objekat Komande se sastoji iz dva dela, zgrade Komande koja će se prostirati na 4.445 metara kvadratnih i sportske sale koja će se prostirati na 2.000 kvadrata. Nova zgrada Komande će imati spomen sobu, kuhinju, trpezariju, banket salu, stomatološku ordinaciju… U okviru sportske sale biće napravljena streljana, teretana, svlačionice i ostali prateći sadržaji. Pored objekta su isprojektovana i nova parking mesta, a rok za završetak izgradnje kompleksa je kraj sledeće godine.

Žandarmerija je posebna jedinica policije u sedištu Direkcije policije i angažuje se na predlog rukovodioca organizacione jedinice, po odobrenju direktora policije. U zadatke Žandarmerije spadaju suzbijanje terorizma, lišavanje slobode članova organizovanih i drugih opasnih kriminalnih grupa i pojedinaca u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama MUP-a, uspostavljanje javnog reda narušenog u većem obimu, suzbijanje pobuna u institucijama za izvršenje krivičnih sankcija, obezbeđenje objekata i ličnosti, pružanje pomoći u vanrednim situacijama… Trenutno se Žandarmerija sastoji od Komande u Beogradu, Ronilačke jedinice i četiri odreda Žandarmerije: u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kraljevu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter