Izvor: Tanjug
03.11.2020 u 13:05
0

Brnabić i Skalfaroti o daljem intenziviranju odnosa

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Ivanom Skalfarotijem o daljem intenziviranju ukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Premijerka je istakla da je nova Vlada Srbije vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta koja ostaje na proevropskom putu i izrazila zahvalnost Italiji na doprinosu koji daje stabilnosti i prosperitetu regiona Zapadnog Balkana i aktivnom zalaganju za evropsku perspektivu čitavog regiona.

Ona je ocenila da su Srbija i Italija održale visok nivo odnosa, a prijateljstvo i solidarnost potvrdile su i tokom pandemije Kovid 19 slanjem humanitarne i medicinske pomoći.

Zahvalila je Italiji što je slanjem svog medicinskog tima tokom pandemije pomogla srpskim lekarima.

DANAS SE PRIČA O:

POGORŠANJE! VANREDNA situacija u Dimitrovgradu: Uvedene sledeće mere!

NOVI PLANOVI ALBANACA: Trud za čišćenjem severa Kosova od Srba!

DANAS SLAVIMO ODGONITELJA DEMONA: Svetitelj koji daje snagu i pomoć za rešavanje problema

Skalfaroti je poželeo uspeh premijerki Brnabić u novom mandatu i istakao da Italija ostaje pri stavu da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji i ocenio da je to obostrani interes i Evrope i regiona Zapadnog Balkana.

On je zahvalio na pomoći koju je Srbija uputila Italiji tokom pandemije i istakao da je tim činom solidarnosti Srbija potvrdila svoj evropski karakter.

Na sastanku je bilo reči i o merama koje dve zemlje preduzimaju kako bi se ublažile ekonomske posledice izazvane pandemijom Kovid 19.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter