Izvor: kurir.rs
12.01.2024 u 18:59
0

„NISMO NIČIJA PRODUŽENA RUKA“: Dačić rekao ambasadorima šta vređa Srbiju

Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije, poručio je na novogodišnjem prijemu za predstavnike diplomatskog kora u zgradi Ministarstva spoljnih poslova, da Srbija vodi samostalnu i suverenu spoljnu politiku rukovodeći se svojim interesima.

Pred brojnim okupljenim ambasadorima iz gotovo svih najvećih država poručio je da Srbija nije ničija produžena ruka. Dačić  je naglasio da je „veoma uvredljivo kada njegove kolege iz uticajnih zemalja kažu da je Srbija nečija produžena ruka“.

– Srbija je stara evropska država čiji je narod žrtvovao život za zajedničke civilizacijske ciljeve – rekao je Dačić i dodao da o tome svedoči to kada je Srbija uspostavila diplomatske odnose s brojnim zemljama.

Šef diplomatije se u govoru dotakao i pitanja Kosova i Metohije, te poručio da Srbi na KiM žive u permanentnom stanju opasnosti.

„RAZOČARANI SMO!“ Vučević o AMERIČKOM naoružavanju Prištine: „IMAĆEMO ODGOVOR“

– Pitanje Kosova i Metohije je za nas pitanje od najvišeg nacionalnog i državnog značaja. Nažalost, situacija u našoj južnoj pokrajini je izuzetno teška i složena, Srbi na KiM žive u permanentnom stanju opasnosti, napetosti i neizvesnosti, uskraćeni za osnovna ljudska prava i u kontinuiranom strahu za sopstveni život – kazao je Dačić.

On je istakao da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i članstvo u Ujedinjenim nacijama.

– Još jednom ću ponoviti – nećemo priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova ni eksplicitno, ni implicitno, niti ćemo dozvoliti da naša južna pokrajina postane članica UN – naglasio je.

Inače, na novogodišnjem prijemu u MSP, između ostalih, bili su ambasadori Nemačke Anke Konrad, Velike Britanije Edvard Ferguson, EU Emanuele Žiofre, Italije Luka Gori, Kine Li Ming, Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko, Turske Hami Aksoj…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter